Ingezonden persbericht


Plein Publiek een week lang vanuit Friesland - Plein Publiek is het lifestyle programma van de NCRV op 747 AM

Met o.a. aandacht voor de Friese dichters Tsead Bruinja, Anne Feddema, Arjen Hut, Abe de Vries en Lida Dijkstra

Het NCRV-radioprogramma Plein Publiek is vanaf maandag 4 juli vijf dagen lang te gast in Friesland. Presentator Klaas Drupsteen gaat op zoek naar het gevoel van de zomer en de regio met live-verslaggeving vanaf bijzondere locaties, muziek uit de streek en gesprekken met Friese bekendheden.

Gisteren bracht stadsdichter van Leeuwarden Arjen Hut een ode aan Friesland (uitzending is online nog te beluisteren) en vandaag is het de beurt aan dichter en beeldend kunstenaar Anne Feddema. De dichters lezen zo rond 11.20 uur voor.

Luister elke werkdag van 10.03 tot 11.30 naar Plein Publiek op 747 AM of in stereo op de kabel. Gemiste uitzendingen kunnen beluisterd worden via de website!

Internet: http://www.ncrv.nl/pleinpubliek

Schema

Maandag 4 juli - Arjan Hut

Dinsdag 5 juli - Anne Feddema

Woensdag 6 juli - Tsead Bruinja

Donderdag 7 juli - Lida Dijkstra

Vrijdag 8 juli - Abe de Vries

Het werk van de dichters is terug te vinden in de tweetalige bloemlezing Droom in blauwe regenjas (Contact & Bornmeer, 2004). Bekijk, luister en lees meer over de bloemlezing, o.a. een stuk van Guus Middag over Cornelis van der Wal, op: http://www.droominblauweregenjas.info/. Eerder werd er door de VRPO-radio al veel aandacht besteed aan deze bloemlezing in het programma de Avonden. Opnames hiervan vindt u op: http://boeken.vpro.nl/artikelen/19540534/