AutoRai

Print

Lada swingt op MTV

(5-7-2005)
Sinds kort is op de jongerenzender MTV een nieuwe commercial van LADA te zien. Opmerkelijk is dat hierin reclame wordt gemaakt voor de LADA Niva, een terreinauto die al sinds 1976 op de markt is. Daarnaast is LADA met drie verschillend 'gepimpte' MTV Niva's op veel festivals vertegenwoordigd, waarmee LADA probeert ook jongeren voor zich te winnen. En dat is belangrijk, omdat over enkele maanden de LADA Kalina in Nederland op de markt zal verschijnen.

Pimp My LADA
De drie MTV VJ's Barbara, Seth en Dennis spelen de hoofdrol in de nieuwe, verjongde aanpak van LADA. Alledrie rijden ze in een behoorlijk 'gepimpte' LADA Niva. Barbara rijdt in een roze Niva met hartjes, Seth koos voor een uitvoering met gouden sterren terwijl Dennis de voorkeur heeft gegeven aan een zwarte Niva met vlammen.

De commercial en de nadrukkelijke aanwezigheid op locaties waar veel jongeren te vinden zijn, moeten bijdragen aan de voortgaande wederopstanding van LADA. Roelof Noordman: "LADA werd en wordt door sommigen geassocieerd met technologie uit het verre en koude Rusland, maar jongeren zijn niet erfelijk belast. Vooral de robuustheid, duurzaamheid en goede prijs/kwaliteitsverhouding moeten onze nieuwe klanten aanspreken, terwijl de Kalina een verfrissende, moderne verschijning wordt."

De samenwerking tussen LADA en MTV is een creatie van reclamebureau John Doe uit Amsterdam. Dit bureau heeft beide als klant in het pakket zitten en zag mogelijkheden in deze opvallende samenwerking. Maurice Hols, Channel Director van MTV: "Ik krijg ontzettend veel reacties, en alleen maar goede! Die LADA's zien er geweldig uit en daardoor helaas ook een beetje vandalistisch gevoelig door de opvallende MTV-bestickering. MTV en LADA is voor mij een partnership die zich onderscheidt in haar unieke benadering en creativiteit!"

Via commercials, vrije publiciteit, 'hot-spot' marketing, zoals het sponsoren van sportevenementen en de koppeling met MTV, probeert Roelof Noordman het merk een totaal andere lading te geven. "Wij zijn aanwezig op diverse evenementen, zoals het Jeugd IJshocky Toernooi in Groningen en binnenkort een Prof Wielerronde in Nederland. Mede daardoor hopen wij nu al de nodige interesse te creëren voor LADA, zowel voor de Niva, die bijna een cultstatus heeft bereikt, als voor de nieuwe Kalina."