Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkerveen - Vijftal verdacht van inbraak opgepakt
Publicatiedatum: 05-07-2005

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vijf mannen kunnen aanhouden omdat ze zouden hebben ingebroken in een bedrijf in Nijkerkerveen. Omstreeks half drie kreeg de politie een melding van werknemers van het bedrijf dat ze vijf mannen op het terrein van hun bedrijf zagen rond lopen. De mannen zouden even later zijn weggereden in twee auto's. Agenten signaleerden de bewuste auto's op de Amersfoortseweg in Nijkerk, waar één van de voertuigen kon worden aangehouden. In dit voertuig zaten drie mannen, een 23-jarige inwoner van Leersum, een 37-jarige plaatsgenoot en een 44-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg. Zij zijn direct aangehouden. In het voertuigen trof de politie enkele inbrekersspullen aan. Even later kon het andere voertuig door agenten worden staande gehouden op de Zelderseweg in Terschuur. In dit voertuig zaten twee mannen, een 46-jarige man uit Bunschoten Spakenburg en een 28-jarige inwoner van Haarlem. Zij werden eveneens aangehouden. Alle vijf de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Ede. In afwachting van het onderzoek zitten zijn nog steeds vast.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger verdacht van schennis

Publicatiedatum: 05-07-2005

De Wageningse politie heeft maandagavond omstreeks half acht een 21-jarige man uit Wageningen aangehouden wegens verdenking van openbare schennis. Omstreeks half acht kreeg de politie een melding dat er een man op de Gerdesstraat zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien aan een vrouw. Agenten stelden daarop een onderzoek in en troffen in de buurt de 21-jarige Wageninger aan. De man bleek aan het door de getuigen opgegeven signalement te voldoen en werd vervolgens aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten en zit nog vast. Door de vrouw is aangifte gedaan. De politie onderzoekt of de man voor meerdere soortgelijke zaken in aanmerking komt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede / Hoenderlo - Verkeerscontroles

Publicatiedatum: 05-07-2005

Het verkeershandhavingsteam van het korps Gelderland-Midden heeft maandag een aantal verkeerscontroles uitgevoerd in Hoenderlo en Ede. In Hoenderlo werd er gecontroleerd op de Delenseweg. Dit gebeurde van acht uur in de ochtend tot half twee in de middag. In totaal werden er hier 720 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan begingen er 34 een overtreding. De hoogst gemeten snelheid was hier 124 kilometer per uur terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. In Ede werd er gecontroleerd op de Rijksweg N224 tussen half acht in de ochtend en één uur in de middag. Er werden hier 2530 voertuigen gecontroleerd waarvan er negen te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was hier 94 kilometer per uur terwijl ook daar 80 kilometer per uur is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606