Persberichten 04/07 middag

Regio 05-07-2005

Alphen a.d. Rijn Aangehouden na aanrijding onder invloed De politie heeft maandag 4 juli omstreeks 04.00 uur een 23 jarige automobilist uit Alphen a.d. Rijn aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De politie werd gealarmeerd voor een aanrijding op de Pres. Kennedylaan. Daar bleek een automobilist een lantaarnpaal omver te hebben gereden. De man zelf was vertrokken maar was herkend door getuigen. De bestuurder kon daarna in zijn woning worden aangehouden. Hij krijgt proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor het weigeren van medewerking aan de ademanalyse. Na het uitreiken van een rijverbod werd hij omstreeks 14.00 uur in vrijheid gesteld.

Nieuwveen/Nieuwkoop/Hoogmade Groot aantal autoinbraken In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juni is inbroken in 24 autos in Nieuwveen. De autos stonden geparkeerd aan de Roggeveldweg (9), de Oude Nieuwveenseweg (4), Hazeweg, Klaverveld (2), Uiterbuurtseweg (2) en nog zeven andere straten. In het weekend van vrijdag 1 tot en maandag 4 juli is in Nieuwkoop in zes autos in de oranjebuurt ingebroken. In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 juni werd ingebroken in acht autos in Hoogmade Deze stonden op de Graaf Willem II laan (4), het Noordeinde, de Vissersweg, de Cornelis Spronghplantsoen en op de De Bruynlaan.

In een aantal gevallen is het de inbrekers niet geluk de auto binnen te komen. In alle gevallen heeft men het slot geforceerd of geheeld verwijderd om de auto binnen te komen. Er werden voornamelijk autoradio-CD-spelers buitgemaakt, maar ook enkele airbags, navigatiesystemen en kleine goederen zoals zonnebrillen, CDs, kleingeld. Maandag 4 juli werd een melding gedaan van inbraken in vijftien autos bij een autobedrijf aan de Nieuwveenseweg. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen via telefoonnummer 0900 8844.

Leiden Diefstal fiets verijdeld Een 18 jarige man uit Zoetermeer is maandag 4 juli omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van poging diefstal. De man werd door agenten op het Stationsplein gezien terwijl hij een fiets wilde openbreken. Hoewel hij het op een lopen zette kon hij worden aangehouden en verhoord. De man bekende de poging diefstal en kreeg proces-verbaal.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Gevonden ketting Op het politiebureau aan het Raadhuisplein ligt al geruime tijd een gevonden zilveren ketting met een kinderhoofdje als hanger. De politie wil het sieraad teruggeven aan de eigenaar. Deze kan zich melden aan het bureau.

Gouda Aanhouding na diefstal De politie heeft maandag 4 juli omstreeks 12.00 uur een 30 jarige man uit Waddinxveen aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt verdacht van het stelen van geld en geld innen via een gestolen pinpas van een ex-vriendin, woonachtig aan het Olympiadeplein in Gouda. De man had eerder de diefstal ontkend maar meldde zich vanmorgen aan het politiebureau. De man heeft het geld inmiddels gebruik door onder andere overnachtingen te bekostigen en drugsgebruik. De politie maakt proces-verbaal op.