Gemeente Boxmeer


Klankbordgroep Vrijwilligersbeleid

Dus, heeft u belangstelling om deel te nemen aan de Klankbordgroep Vrijwilligersbeleid, meldt u zich dan aan. De gemeente behoudt zich het recht voor de groep te beperken tot een werkbaar aantal personen uit diverse groeperingen, dus wellicht kunt u, na aanmelding, toch niet deelnemen aan de klankbordgroep. Gekeken wordt nog naar mogelijkheden om via internet geïnteresseerden mee te laten praten.

Een verkorte versie van de brief:

Belang vrijwilligers
"Hoe belangrijk vrijwilligers zijn in de samenleving hoeven we u niet uit te leggen. Hoe belangrijk het is dat de gemeente een goed vrijwilligersbeleid voert, hoeven we u waarschijnlijk ook niet uit te leggen. De gemeenteraad wil in december 2005 een volledige nota vrijwilligersbeleid kunnen vaststellen. Gezien het voortraject dat daarvoor nodig is (namelijk behandeling in het college van burgemeester en wethouders, behandeling in adviescommissies zoals de commissie inwonerszaken) moet de nota begin oktober zo goed als klaar zijn.

Verzoek
Ons verzoek aan uw organisatie is iemand af te vaardigen om deel te nemen aan een "klankbordgroep", waarin vrijwilligers deelnemen uit diverse categorieën, zoals sport, cultuur, ouderen, jongeren, minderheden, wijk-en dorpsraden. Het hoeft niet iemand te zijn uit uw eigen organisatie, maar uit de categorie waartoe uw organisatie behoort. Voorbeeld: de Seniorenraad hoeft niet iemand uit de Seniorenraad af te vaardigen, maar kan ook op zoek gaan naar een andere "senior". Het gaat erom dat de klankbordgroep gaat bestaan uit mensen die zich met het thema vrijwilligersbeleid verbonden voelen en er graag over willen meepraten.

Doel
Het doel van de klankbordgroep is input te leveren aan degene die de nota gaat schrijven en te reageren op hetgeen geschreven is.

Termijn krap
De termijn waarin de klankbordgroep werkt is krap: vier bijeenkomsten tussen half augustus en 1 oktober. De eerste bijeenkomst zal, vanwege de krappe tijdsplanning, meteen een "inhoudelijke" zijn: naast kennismaking en uitleg van de bedoeling, zullen de kaders van het vrijwilligersbeleid besproken worden. Deze tekst zal toegestuurd worden aan degene die door u wordt afgevaardigd in de klankbordgroep.

Bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 18 augustus om 19.00 uur, in kamer A5 van het gemeentehuis. De tweede bijeenkomst zal plaatsvinden in week 35, de derde in week 37, de vierde in week 39 (dag en tijdstip in onderling overleg nader te bepalen).

Uiteraard zijn wij ons ervan bewust dat midden augustus niet de meest ideale tijd is om te starten met een inspraaktraject, maar dit kan niet anders in verband met de gehanteerde planning."

Tot zover de brief. Mocht u belangstelling hebben om deel te nemen, dan kunt u uw naam en adresgegevens sturen aan de gemeente Boxmeer, ter attentie van Johan van Hulten. Of u kunt e-mailen aan: j.vanhulten@boxmeer.nl