Dienstenbond CNV

Intensief overleg VUT/Pensioen architectenbureaus voor de boeg. 05-07-2005

Op 30 juni is de aftrap gegeven voor een inhoudelijke discussie over de opvolging van de VUT- en de pensioenregeling voor alle medewerkers van architectenbureaus.

In het overleg tussen CAO-partijen en Pensioenfonds op 30 juni werd duidelijk dat er nog geen berekeningen konden worden getoond van mogelijke nieuwe varianten op de VUT- en pensioenregeling. Nieuwe varianten zijn nodig omdat de fiscus vanaf 1.1.2006 de VUT een stuk duurder maakt en tegelijkertijd meer mogelijk maakt in pensioenregelingen. Een probleem van veel sectoren. Bijzonder voor de Architectenbureaus is dat in 1995 al is voorzien in een overgang van VUT naar vroegpensioen. Deze overgang zou in 2005 plaats gaan vinden en daar is ondertussen dus al 10 jaar lang geld voor opzij gezet. De drie onderdelen, VUT, het gespaarde kapitaal voor vroegpensioen en de pensioenregeling vanaf 65 jaar, moeten nu in elkaar geschoven worden. Met de ingrijpende nieuwe fiscale regels per 1.1.2006 moet er een solide regeling komen volgens de afspraken die wij met de BNA daarover hebben gemaakt. Deze afspraken zijn onderdeel van het CAO principe-akkoord en zijn in april aan u toegestuurd.

Voor nu betekent het helaas nog weinig nieuws. Vanaf eind augustus en in de maand september staan 5 onderhandelingsrondes geboekt over de opvolging van de regelingen zoals we die nu kennen. Tot die tijd moeten de rekenaars aan de slag.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl