Dienstenbond CNV

Nieuws over oprichting EDS GFS en afscheid van spoorwegpensioenfonds. 05-07-2005

Donderdag 30 juni jl. heeft EDS ons de verzelfstandiging van de afdeling TFS verteld. Daarnaast hoorde wij meer over de overgang van pensioenen van ex-CVI ers naar het EDS PensioenFonds.

EDS Global Field Services
De betrokken werknemers wisten het al, EDS wil in Europa TFS-activiteiten buiten het bedrijf brengen. Dit zou beter zijn voor de marktbenadering en meer mogelijkheden geven de activiteiten richting het midden en kleinbedrijf uit te breiden. Met het oog hierop wordt in Nederland een bestaande dochter Memorex omgedoopt in EDS Global Field Services (EDS-GFS) en worden ongeveer 110 EDSers naar deze (ver)nieuwde dochter van EDS geoutsourced.

Arbeidsvoorwaarden EDS-GFS
EDS wil dat de nieuwe dochter andere arbeidsvoorwaarden krijgt dan die nu op basis van de CAO EDS worden geregeld. Hierdoor zal het nieuwe bedrijf "flexibeler" worden. De arbeids-voorwaarden worden afgestemd op die van de concurrentie van EDS- GFS. Als basis worden dan de huidige arbeidsvoorwaarden van het huidige dochterbedrijf Memorex genomen en daar naar toe geharmoniseerd. Betrokkenen kunnen waarschijnlijk wel in het pensioenfonds EPF blijven.

Op basis van de wet gaan bij overgang van onderneming gaan de arbeidsvoorwaarden één op één over. Feitelijk blijven de arbeidsvoorwaarden uit de EDS CAO 2005 dus voor de betrokkenen van kracht tot de afloop van de CAO. EDS stelt echter voor om de arbeidsvoorwaarden aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Een alternatief zoals wij genoemd hebben is dat de CAO EDS ook voor EDS-GFS van kracht wordt. Het is echter duidelijk dat EDS niet voor deze optie kiest.

Een CAO EDS-GFS?
Voor CNV-leden die bij het EDS GFS gaan werken is het natuurlijk heel belangrijk dat de CNV Dienstenbond ook in de toekomst over de arbeidsvoorwaarden kan blijven praten. En dat wij daarbij een vuist kunnen maken. Dit kan best wel eens hard nodig zijn: EDS-GFS wordt opgezet om de concurrenten op kosten te bestrijden. Dit gebeurt zonder twijfel onder meer door de dienstverlening zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Ongeacht de vraag of er een eigen CAO komt voor EDS GFS betekent dit hoe dan ook dat de arbeidsvoorwaarden onder druk komen. Het is goed om te beseffen dat wij als CNV Dienstenbond bij een dergelijke kleine groep werknemers (ongeveer 150 werknemers) alleen met een hoge organisatiegraad de arbeidsvoorwaarden kunnen beschermen. Dus maak uw collega nu lid want over een aantal maanden is het te laat: dan is alles waarschijnlijk al in kannen en kruiken.

Spoorwegen Pensioen Fonds
Op 1 juni is de 10-jarige termijn waarin de ex-CVI-ers nog via het Spoorwegpensioenfonds hun pensioen verzekeren, afgelopen. Het SPF heeft aangegeven geen verlenging voor EDS toegestaan en vanaf 1 juni vallen de ex-CVI-ers onder het EPF. EDS heeft ons aangegeven om overgangsmaatregelen te treffen op dezelfde manier waarop dat gebeurt voor nieuw ingesourcede EDS-ers. Hierbij is de hoogte van het nu niet meer in het SPF te bereiken pensioen op de pensioendatum van het SPF het uitgangspunt. We bestuderen de nader uitgewerkte overgangsmaatregelen te zijner tijd nog verder en bespreken deze met EDS.

Meepraten in de CNV-kadergroep?
Het lijkt ons verstandig om over deze kwesties in de eerste plaats te overleggen met de CNV-kadergroep bij EDS, waarvoor u zich overigens altijd kunt opgeven via t.vanbuchem@cnvdibo.nl

De CNV-kaderbijeenkomst vindt maandagmiddag 11 juli om 17:00 uur plaats in het EDS kantoor aan de Graadt van Roggenweg 420 in Utrecht.

In die bijeenkomst worden de belangen van werknemers bij EDS GFS voor de eerste maal onder de loep genomen. Daarnaast maken wij ook met elkaar een verdere verkenning van de pensioenproblematiek van werknemers die vroeger deelnemer waren van het pensioenfonds van de Spoorwegen. Kortom; reden genoeg om aanwezig te zijn!

CNV-ledenvergaderingen begin september arbeidsvoorwaarden werknemers EDS GFS.
Voor wat betreft de plannen met arbeidsvoorwaarden van werknemers van EDS GFS (bijvoorbeeld harmonisatie) organiseert het bedrijf verder nog informatiebijeenkomsten op 5 en 6 september. Over de precieze lokatie en tijd wordt u nog geïnformeerd. Aansluitend op deze bijeenkomsten houden de vakbonden al dan niet openbare ledenvergaderingen. In deze bijeenkomsten nemen wij in overleg met de betrokken leden- onze definitieve standpunten in over deze zaken.

Vragen?
Als u over deze nieuwsflits nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via m.limmen@cnvdibo.nl Maar u kunt ons ook bellen op 023-5651052.