FloraHolland


Weekbericht FloraHolland vestiging Rijnsburg: week 26

RIJNSBURG (5 juli 2005) - De algemene trend van vorige week was dat door het warme weer de gehele week de gemiddelde prijzen onder druk stonden. In het weekbericht van vorige week konden wij u nog melden dat een product als lelie qua prijsvorming nog goed mee kwam. Deze week moeten we echter constateren dat ook lelies - vooral door het warme weer - ondanks minder aanbod flink in prijs zijn gedaald .

Vergeleken met week 25 kwamen er 120.000 stelen Gypsophila meer voor de klok. Dit komt doordat de aanvoer van buiten nu op gang begint te komen. Bovendien begon afgelopen week een aanvoerder met goede kwaliteit Gypsophila uit de kas. De kopers ervaren dit als een welkome aanvulling. De prijs daalde met 1 cent door de aanvoerstijging en door het warme weer, wat gezien de omstandigheden helemaal niet tegenvalt. Ook van Helianthus was er flink wat meer aanvoer dan een week eerder en helemaal ten opzichte van week 26 van 2004. Dit heeft met name met het warme weer te maken. De middenprijs ligt hierdoor echter ook beduidend lager dan vorig jaar.
Positief is dat - mede dankzij het koelere weer in West Europa - week 27 positiever startte dan week 26 eindigde. Dit ondanks het begin van de vakantie in diverse regio's.


---