Politie Zuid-Holland-Zuid

05/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-07-2005 - Persberichten District II

ALSNOG AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT De politie heeft maandagmiddag 4 juli een 18-jarige jongeman uit Sliedrecht aangehouden. De jongen werd ontboden op het bureau na een incident in de Emmastraat op zondag 3 juli j.l. Toen zou de 18-jarige samen met een maat (ook 18 jaar) met stenen hebben gegooid. Buurtbewoners spraken de twee daar toen op aan, waarop bedreigingen werden geuit en over en weer klappen vielen. Ter plaatse wisten de agenten een 18-jarige aan te houden. De andere ontkwam maar werd maandagmiddag alsnog op het politiebureau aan de Rijnstraat aangehouden.

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft maandagmiddag 4 juni een 27-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou die middag zijn vrouw hebben mishandeld in een woning aan de Colvenierstraat. De vrouw was meerdere keren geslagen. Ze had hierdoor pijn in haar gezicht. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man werd in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op maandagavond 4 juli 2005 omstreeks 19.10 uur is op de Twijnderstraat een 37-jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau weigerde de verdachte een blaastest af te leggen. Ook na vordering bleef hij weigeren. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 12 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.