Politie Zuid-Holland-Zuid

05/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

05-07-2005 - Persberichten District I

FIETS ZONDER SLOT
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 4 juli twee jongens van 14 en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling. De twee werden staande gehouden op de Krispijnseweg. Ze hadden een fiets bij zich zonder slot. De 14-jarige verklaarde de fiets eerst gekocht te hebben, later had hij de fiets gevonden. Beiden werden na verhoor in vrijheid gesteld. De 14-jarige deed afstand van de fiets. Bekeken wordt of er mogelijk iemand aangifte heeft gedaan van diefstal van de fiets.

NIET VERZEKERD, GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 4 juli een 39-jarige man uit Eindhoven op de Dokweg in Dordrecht aangehouden. De politie zag de man rijden en de agenten was bekend dat de auto onverzekerd was en dat de eigenaar niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden. Hij reed voor de derde keer zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen.

GEEN KAARTJE
DORDRECHT Een 17-jarige knul uit Dordrecht is maandagavond 4 juli aangehouden toen hij niet wilde luisteren. Bij een toegangscontrole aan de achterkant van het station in Dordrecht aan de Markettenweg liep de 17-jarige gewoon door. Hij bleek geen kaartje te hebben. Door de conducteur werd meerdere malen gezegd dat de jongeman er niet door mocht maar hij luisterde niet. Daarop werd de 17-jarige aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij krijgt een bekeuring.

SCHADE ZELF VEROORZAAKT
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van dinsdag 5 juli aangehouden in zijn woning aan de Wantijstraat en daarna ingesloten. De man had de politie gebeld omdat zijn auto zogezegd was aangereden voor zijn woning en degene die het had gedaan was doorgereden. De schade was; achterruit uit de sponning, deuken, lakschade en strip van achterbumper af.
De politie ging naar het adres in de Wantijstraat. Na sporenonderzoek ontstond het vermoeden dat de man had gelogen. Het sporenbeeld klopte niet met wat de man vertelde. Bij de meldkamer bleek ook een melding te zijn binnengekomen van het verlaten van een plaats ongeval op de Baanhoekweg. Een getuige had de politie gemeld hoe een witte auto met hoge snelheid door de bosjes naast het fietspad op de Baanhoekweg reed. Daarbij had de bestuurder de getuige net niet geraakt. De automobilist had zich verontschuldigt. Het signalement van de automobilist en de auto kwam overeen met het uiterlijk van de man en het voertuig voor de deur in de Wantijstraat. Deze persoon werd dan ook aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van ongeval en het doen van valse aangifte.

FOUT
DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmiddag 4 juli 2005 omstreeks 16.50 uur aan het Geldelozepad. De man reed in een auto en droeg geen autogordel. Dit werd gezien door surveillerende politieagenten. Tijdens de controle bleek dat de verdachte geen geldig rijbewijs had en dat de auto niet verzekerd was en een verlopen APK had. Tevens kon de verdachte geen legitimatiebewijs tonen. Hierop hielden de agenten de verdachte aan. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich. Met gepast geweld is hij daarop in de boeien geslagen. Zijn personenauto is in beslag genomen. Een 39-jarige man uit Breda, die een en ander zag gebeuren, vond het nodig om zich er mee te bemoeien. Na vordering weigerde hij weg te gaan en werd daarop aangehouden. De 39-jarige man uit Breda betaalde direct een boete van 180 euro en werd na verhoor heengezonden. De 28-jarige man uit Dordrecht werd eveneens na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

AUTOBRAND
DORDRECHT - Op het Maaskant-Erf is een personenauto uitgebrand. Dit gebeurde op dinsdagochtend 5 juli 2005 omstreeks 03.05 uur. Toen politieagenten na een melding ter plaatse kwamen zagen zij dat een auto op een oprit van een woning in brand stond. De ruiten waren zwart geblakerd en in het voertuig waren vlammen zichtbaar. De politiemensen waarschuwden de bewoners en de buren. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde.