Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht 05-07-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Oproep getuigen

BILTHOVEN - Tussen maandag 27 juni 23.50 uur en dinsdag 28 juni 2005 00.15 uur werd een 16-jarig meisje lastig gevallen door een onbekend gebleven man. De politie zoekt getuigen.

Het meisje wandelde over de Julianalaan linksaf de Willem de Zwijgerlaan op. Op de Willem de Zwijgerlaan werd zij vast gepakt en lastig gevallen. Na verzet van het meisje, vluchtte de man te voet weg in de richting van de Julianalaan. Signalement: blanke man, ongeveer 30 jaar oud, normaal postuur, circa 1.80 meter lang, bijna kaal (geschoren bruine stoppels), ongeschoren gezicht. De man droeg een bril met een dun donker montuur, een zwart vest met een rits en een blauwe spijkerbroek.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht (0900-8844).

Aanrijding

ZEIST Op maandagmiddag zijn twee 16-jarige jongens uit Zeist gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 13.45 uur reden twee 16-jarige jongens uit Zeist op een bromfiets over de Oude Arnhemseweg, uit de richting van de Schearweijdelaan. Bij de kruising van de Oude Arnhemseweg met de Van Reenenweg verleende de bestuurder van de bromfiets geen voorrang aan de van hem rechts komende 29-jarige automobiliste uit Houten. De jongens zijn met letsel aan hun been overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Snelheidscontroles

ZEIST De politie heeft op maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N224. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur werden 770 automobilisten gecontroleerd. Er reden 18 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid reed 110 km/u.

ODIJK De politie heeft op maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Werkhovenseweg. Tussen 15.30 uur en 17.30 uur werden 1725 automobilisten gecontroleerd. 110 Automobilisten reden harder dan de maximum snelheid van 80 km/u. Zij krijgen de bekeuring per post thuisgestuurd. De bestuurder met de meeste haast reed 115 km/u.

Meisje gewond bij aanrijding met vrachtwagen

DE BILT Op maandagmiddag is een 12-jarige fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Omstreeks 16.50 uur reed een 29-jarige vrachtwagenbestuurder uit Driebergen-Rijsenburg over het Henry Dunantplein en wilde via de bussluis de Biltse Rading oprijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 12-jarige fietsster met een aanrijding tot gevolg. Het meisje kwam ten val is met een beenbreuk overgebracht naar het UMC te Utrecht.

Diefstal of heling

DRIEBERGEN RIJSENBURG In de nacht van maandag op dinsdag 5 juli is een 34-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden voor heling of diefstal van een fiets.

Omstreeks 00.15 uur zag een agent de man een fiets te koop aanbieden op het Stationsplein. Hij verklaarde deze fiets te hebben gekocht van een onbekend persoon. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uit onderzoek moet blijken of de fiets gestolen is.