Politie Midden- en West Brabant

Automobilist (76) komt om bij verkeersongeval

MADE, 5 juli 2005

Automobilist (76) komt om bij verkeersongeval

MADE: Een 76-jarige man uit Bergen op Zoom is op maandagavond 4 juli 2005 om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Zijn 72-jarige echtgenote raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur op de noordelijke rijbaan van de A-59, ter hoogte van het viaduct Hespelaar (hmp 98,2). Daar botsten twee personenautos op elkaar. Beide voertuigen kwamen vanuit de richting van het knooppunt Hooipolder en reden op de rechter rijstrook in westelijke richting.

Hulpverlening kwam snel op gang omdat andere weggebruikers direct de gemeenschappelijke meldkamer van de hulpdiensten waarschuwden. Twee ambulances, de traumahelikopter, de brandweer en de politie kwamen ter plaatse voor de afwikkeling van het ongeval.

Vermoedelijk is de achterste automobilist is tegen de voor hem rijdende auto gebotst. Gezien de aard en omvang van de schade is er sprake geweest van een aanzienlijk snelheidsverschil. De reden van dit snelheidsverschil is nog onduidelijk. De politie hoopt dat getuigen verder kunnen helpen bij het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

In de voorste auto (rode Suzuki Baleno) zaten twee personen, een bejaard echtpaar uit Bergen op Zoom. De 76-jarige man overleed ter plaatse aan de gevolgen van de aanrijding. Zijn 72-jarige vrouw raakte zwaar gewond. Zij is door de brandweer uit het wrak bevrijd en onder politie escorte met grote snelheid naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De bestuurder van de achteropkomende auto (groene Ford Mondeo) betreft een 32-jarige man uit Oudenbosch. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis en is ter observatie opgenomen medische klachten aan schouders en nek. Hij was wel aanspreekbaar.

Personeel van de unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de oorzaak van dit tragische verkeersongeval.

Door het ongeval raakte beide rijstroken van de noordelijke rijbaan gestremd. Dit leidde tot een file van circa 5 km in de richting Hooipolder. Nadat alle sporen waren veiliggesteld, maakte de politie de linker rijstrook vrij, zodat het verkeer in ieder geval weer op gang kon komen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer