BredeSchoolNet


Vmbo's moeten brede scholen worden

Een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad vindt dat alle vmbo's in de stad een brede school moeten worden, schrijft het Rotterdams Dagblad.

Alle vmbo-scholen moeten een Brede School worden. Dat vindt de meerderheid van de Rotterdamse raad. Die heeft een voorstel overgenomen van de Leefbaar-leden Van der Hilst en De Waal om de scholen te hervormen. Volgens Van der Hilst en De Waal is de Brede School de manier om de vele achterstandsleerlingen die de vmbo-scholen tellen, vooruit te helpen. Leerlingen zullen hun leerachterstanden sneller inlopen en betere sociale vaardigheden krijgen. Er zijn op dit moment al wel veel Brede Scholen in het primair onderwijs, maar niet in het voortgezet onderwijs. Dat moet veranderen, vindt niet alleen Leefbaar, maar ook de fractie Kok, D66, GroenLinks en een aantal PvdA-leden.

Hoe wethouder Geluk het raadsvoorstel gaat uitvoeren is niet duidelijk. Het is uiteindelijk aan de schoolbesturen zelf om te bepalen of ze interesse hebben. Geluk raadde het voorstel dan ook af. In de Brede School werkt het onderwijs onder meer samen met het maatschappelijk werk, kinderopvang, sportclubs en cultuureducatie. De raad nam ook een voorstel van de VVD over om kinderen die slecht presteren op het onderdeel 'begrijpend lezen' na schooltijd een speciaal program te bieden.

.