Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Nummer: 037 JAB
Datum: 5 juli 2005

Openbare inspraakbijeenkomsten op 5 en 6 juli over Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan 2005

Onder het motto Fryslân Feilich Foarút geven Gedeputeerde Staten in het ontwerp Provinciaal Verkeer- en Vervoerplan 2005 vorm aan de bereikbaarheid, mobiliteit en verkeersveiligheid van Fryslân. GS doen dat met een ambitieus en realistisch investeringsprogramma voor wegen en vaarwegen, met een solide toekomstvisie voor het openbaar vervoer en een krachtig maatregelenpakket voor het fietsverkeer. Tot en met 21 juli kunnen betrokkenen en belanghebbenden reageren op het ontwerpplan.

Speerpunten
De provincie Fryslân legt haar prioriteit de komende jaren bij de verbetering van de hoofdwegenstructuur. Hierbij speelt de herkenbaarheid van de weginrichting een belangrijke rol. Ook de plaatsen waar weg en water elkaar kruisen hebben meer aandacht gekregen in dit ontwerp-PVVP. Op het gebied van recreatieve vaarwegen hebben GS nieuwe routes toegevoegd, zoals de Noordelijke Elfstedenroute en het Polderhoofdkanaal, en zijn er nog enkele tracé's in onderzoek. Het verkeer vormt nog steeds een grote bron van luchtverontreiniging en geluidshinder. Om deze reden ondersteunt de provincie wijzen van verplaatsingen die zo weinig mogelijk milieubelasting met zich meebrengen, zoals fietsen, carpoolen en openbaar vervoer met schone voertuigen en een hoge bezettingsgraad. Bij de aanleg van nieuwe infrastructuur en bij de aanpassing van bestaande wegen wordt tevens rekening gehouden met de belangen en randvoorwaarden van natuur en landschap. Wegen worden daarom zoveel mogelijk 'landschappelijk ingepast'.

Inspraak
De provincie organiseert dinsdag 5 juli (PostPlaza in Leeuwarden) en woensdag 6 juli (Rode zaal van Abe Lenstra Stadion in Heerenveen) algemene openbare inspraakbijeenkomsten. Bij beide bijeenkomsten heeft men de gelegenheid om vanaf 16.00 uur een informatiemarkt te bezoeken. Om 19.30 uur start het officiële deel waarbij het ontwerpplan gepresenteerd zal worden. Deze presentatie wordt ingeleid door gedeputeerde T. Baas. Hierna kunnen vragen gesteld worden.

U bent van harte uitgenodigd een van deze bijeenkomsten bij te wonen vanaf 19.00 uur (tot ongeveer 21.00 uur).


---- --