Provincie Overijssel

Uiterwaarden van de Vecht krijgen nieuw uiterlijk

Het uiterwaardengebied tussen het Junner Koeland en de stuw bij Junne, in de gemeente Ommen, krijgt een nieuw uiterlijk. Samen met staatsbosbeheer, waterschap, gemeente en agrariërs uit het gebied heeft de provincie een schets gemaakt voor de inrichting van het landschap. De ontwikkelingsmogelijkheden voor de natuur, het water en het recreatief gebruik verbeteren daarmee drastisch.

De herinrichting van het uiterwaardengebied bestaat onder andere uit het omvormen van het maïs- en grasland naar een rivierlandschap met droge en natte graslanden, stromend water en poelen. Ook wordt het water de ruimte gegeven door in het winterbed een bescheiden nevengeul aan te leggen. Erosie en sedimentatie krijgen de vrije hand om de aanwezige fauna een kans te geven. Om recreatie en toerisme in het gebied te bevorderen, komt er een wandelroute langs een deel van de geul bij het traject stuw Junne - Bootsman.
Na de inrichting gaat Staatsbosbeheer in samenwerking met de agrariërs uit de omgeving het beheer en onderhoud vormgeven.

De inwoners uit het gebied en andere geïnteresseerden kunnen op donderdag 7 juli aanstaande de plannen bekijken tijdens de inloopavond die de provincie organiseert. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Om 20.00 uur start de centrale presentatie, maar er is gelegenheid om de hele avond binnen te lopen. De inloopavond vindt plaats in Restaurant De Bootsman, Coevorderweg 19 in Ommen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2005 Provincie Overijssel