1e persbericht van dinsdag 5 juli 2005

Eindhoven 05-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twaalf bekeuringen bij bromfietscontrole

Op de Leenderweg is maandag tussen 18.30 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 25 bromfietsers gecontroleerd en kregen 12 personen een bekeuring. Zes voor een te hoog vermogen, drie voor het rijden zonder bromfietscertificaat, een voor het niet verzekerd zijn, een voor het rijden door rood en een voor het over de stoep rijden.

Eindhoven: Bestuurder quad botst tegen politieauto tijdens achtervolging

Na een achtervolging werd maandag rond 23.45 uur op de Mathildelaan een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden. De politie zag de man op zijn quad rijden in de richting van de Piazza en wilde hem controleren. Toen hij de politie zag verhoogde hij zijn snelheid. Op de Mathildelaan stak hij de busbaan over en reed tegen het verkeer in over het fietspad. Plotseling reed hij dwars door een heg heen en kwam hij op de rijbaan terecht waar de politie op dat moment reed. Hierdoor ontstond een botsing. De verdachte rende vervolgens weg maar werd door een agent in de kraag gegrepen. De quad werd in beslag genomen evenals een zakje met cocaïne en een paar honderd euro. De man is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na huiselijk geweld

In zijn woning in Woensel Zuid is maandag rond 19.30 uur een 39-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond in hun woning zijn 35-jarige vrouw hebben mishandeld. De vrouw vluchtte de woning uit. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat ze een hoofdwond opliep. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Bekeuringen voor lastige jongeren

De politie heeft maandagavond bij een jongerencentrum aan de Breitnerlaan vier Helmonders van 13, (2x) 14 en 18 jaar oud aangehouden. De politie besteedde extra aandacht omdat er klachten waren van overlast. Ze kregen bekeuringen voor baldadigheid (stenen gooien en proberen een fietsslot open te breken), wildplassen, belediging van een politieman en zich niet kunnen legitimeren. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. Naar verhoor konden ze naar huis.

Helmond: Politie houdt man aan na vernieling

Dinsdag om 3.25 uur heeft de politie op de Bindersestraat een 43-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had bij een opvanghuis aan de Bindersestraat een ruit ingegooid omdat hij er niet meer in mocht. De man is de cel ingegaan.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Beukenlaan is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 76-FL-FJ gestolen.

Best: Bromfietscontrole

In Best heeft de politie maandag bromfietsen gecontroleerd. Dat gebeurde door politiemotorrijders op de toevoerwegen naar de kermis. Er zijn 28 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoog vermogen, geen helm, geen verzekering, verkeerde uitlaat, verkeerde plaat.

Best: Fietsen weg bij twee inbraken

Bij twee inbraken in bergingen van woningen aan de Salderes zijn enkele fietsen weggenomen.

* Uit de ene berging verdwenen een heren- en een damesfiets met een totale waarde van 800 euro.

* Vanuit de andere berging werden een hybridefiets, mountainbike en twee racefietsen weggenomen. Totale waarde ruim 6000 euro.