FloraHolland


Vroegveilen tuinplanten 2005 FloraHolland vestiging Eelde

EELDE (5 juli 2005) - Op maandag 21 maart ging op FloraHolland vestiging Eelde het derde seizoen 'vroegveilen tuinplanten' van start. Na twee eerdere succesvolle seizoenen vroegveilen, kan er dit seizoen ook weer met tevredenheid worden teruggeblikt. In totaal werd er 14 weken vroeg geveild, en werd gedurende drie weken om 05.30 uur begonnen. Vorig jaar waren dat nog vijf weken. Om meer duidelijkheid te verschaffen over de aanvang en de periode van het vroegveilen is de communicatie hierover eerder opgestart dan in voorgaande jaren. Hierdoor was iedereen van te voren beter geïnformeerd over het tijdstip waarop gestart zou worden met het vroegveilen en over het moment waarop werd overgestapt naar het veilen om 05.30 uur.

Door het zeer matige seizoen van vorig jaar kwam er veel aanvoer voor de klok. Hierdoor stonden er flinke aantallen voor de klok en was er een behoorlijke druk op de prijsvorming. In week 12 t/m 25, de periode van het vroegveilen, werden er 6,3 miljoen stuks tuinplanten aangevoerd, dat is een daling van ruim 19% t.o.v. vorig jaar in dezelfde periode.
De middenprijs steeg echter van 0,36 naar 0,44 waardoor de omzet met 2,8 miljoen euro gelijk bleef.

Het aantal kopers van tuinplanten is gelijk gebleven, maar het aantal kwekers dat op vestiging Eelde aanvoerde steeg met 12,5%. Hierdoor stond er een breder en dieper assortiment voor de klok.


---