Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juli 2005

Veroorzaakster ongeval rijdt door

Jongen valt door rijgedrag automobiliste, raakt gewond, automobiliste rijdt door

Hengelo

Dinsdagmorgen 5 juli geeft de vader van een 10 jr. jongen uit Hengelo door, dat zijn zoon maandagavond tussen 19.30 en 20.00 uur over de Caro van Eyckstraat in Hengelo had gefietst. Een automobilste was hem tegemoetgekomen en had een bocht dusdanig ruim genomen dat zij op de linker weghelft kwam en de jongen uit moest wijken. Hierdoor had hij de stoeprand geraakt en was ten val gekomen. Een aantal diepe snijwonden aan zijn elleboog als gevolg en een beschadigde fiets. De automobiliste was gestopt en toen deze zag dat de jongen al geholpen werd door een getuige was ze weer ingestapt en doorgereden. Het gaat hierbij om een vrouw van tussen de 40 en 50 jr. met donkerblond lang haar en ze reed in een donkerblauwe Ford Focus. De politie wil graag in contact komen met deze mevrouw en met getuigen die het verhaal van de jongen kunnen bevestigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Hengelo-Noord van de politie Twente middels 0900-8844. (05-084350)

Veroorzaakster aanrijding behoorlijk onder invloed

Automobiliste rijdt bij keren op de weg tegen geparkeerde auto en blijkt behoorlijk aan bachus te hebben geofferd.

Hengelo

Een 39 jr. inwoonster van Borne wilde dinsdagmorgen 5 juli om ongeveer 01.15 uur met haar auto keren op de Enschedesestraat in Hengelo. Hierbij raakte ze een geparkeerde auto, eigendom van een 28 jr. Hengeloër. Beide auto's kregen lichte schade. De 39 jr. bestuurster bleek behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn en werd voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Aan het bureau lukte de ademanalyse niet en werd een bloedproef gevorderd. Na een aantal vorderingen door een hulpofficier van justitie werd door een gemeentearts de bloedproef afgenomen. De 39 jr. weigerde verder alle medewerking. Ze werd heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-084290)

Inbraak in computerbedrijf

Deur geforceerd van bedrijf, diverse computermaterialen gestolen, ontvreemde auto achtergebleven

Goor

Maandagavond 4 juli om ongeveer 23.45 uur werd gemeld dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Spechthorstweg in Goor. Bleek dat een deur van het magazijn aan de achterzijde van het bedrijf was geforceerd en dat uit het magazijn computermateriaal was ontvreemd. Hoeveel, wat en de daarbij behorende waarde moet nog worden geïnventariseerd. Bij het bedrijf werd een witte Ford Transit met lopende motor aangetroffen, waarvan het contactslot was verbroken. Deze auto is afkomstig uit Amsterdam, nog niet bekend of deze is ontvreemd. Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat het om vier mannen gaat die zijn weggereden in een rode Volvo 850. Het onderzoek wordt voortgezet. (05-084312)

De brand in Markelo, waarover gisteravond onderstaand berichtje is gemaakt, is bij een aantal van u al bekend.

Brand

Brand bij metaalverwerkingsbedrijf

Markelo

Maandag 4 juli rond 19.55 uur melden omwonenden en voorbijgangers bij de brandweer dat bij een metaalverwerkingsbedrijf aan de Industriestraat in Markelo grote rookontwikkeling zichtbaar is. De brandweer gaat met drie eenheden ter plaatse. Daar blijkt dat brand is uitgebroken in een opslagplaats van gasflessen en verfresten. Om ontploffingsgevaar te voorkomen is direct begonnen met het koelen van de gasflessen. Dit is gelukt. Vervolgens is de rest van de brand geblust. Rond 20.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De schade is beperkt gebleven. De oorzaak van de brand is onbekend. (05-084225)

Meisje gewond door aanrijding

Meisje fietst met paard aan de hand, deze wordt onrustig door het slechte weer en meisje komt daardoor in aanraking met passerende automobilste

Vroomshoop

Een 14 jr. meisje uit Vroomshoop fietste maandagmiddag 4 juli om ongeveer 14.05 uur langs de Tonnendijk in haar woonplaats. Aan de hand voerde ze een paard met zich mee dat door vermoedelijk het slechte weer schrok. Hierdoor werd het meisje met haar fiets de weg opgeduwd en een passerende 39 jr. automobilste uit Westerhaar kon haar niet meer ontwijken. Met onbekend letsel werd de 14 jr. overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar ze werd opgenomen. (05-083999)

Autokrakers aangehouden

Twee mannen aangehouden met bij zich diverse goederen die uit auto's zijn ontvreemd

Vriezenveen

Maandagmorgen 4 juli om ongeveer 05.45 uur wordt gemeld dat aan het Westeinde in Vriezenveen zich twee personen ophouden die veel belangstelling vertonen voor geparkeerd staande auto's De twee zouden zich verplaatsen op een scooter. Politiemensen zien even later op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen een scooter rijden met daarop twee mannen die aan het signalement voldoen. De twee proberen ervandoor te gaan maar ze worden een eindje verderop klemgereden en aangehouden. Een van de twee, een 36 jr. Almeloer, gooit daarbij diverse goederen weg, die in een tuin worden teruggevonden. Het gaat hierbij om goederen die vermoedelijk van autokraken afkomstig zijn. Ook de bestuurder van de scooter, een 24 jr. Almeloer, had nog wat goederen bij zich die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de maandag zijn alle twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. (05-083671)

Compressoren gestolen

Twee mobiele compressoren gestolen met totale waarde van ongeveer 50.000 euro

Almelo

Maandagmorgen 4 juli werd om ongeveer 06.00 uur ontdekt dat een hekwerk rond een bedrijf aan de Jollesweg in Almelo was ontzet. Vanachter het hekwerk bleken twee mobiele compressoren te zijn weggehaald met kentekens WZ-66-YB en WY-29-YB. Ook nog wat materiaal wat bij de compressoren hoort als slangen en koppelingen werden meegenomen. De totale waarde van de beide compressoren is ongeveer 50.000 euro. De diefstal moet zijn gepleegd tussen zaterdagmiddag 2 juli ongeveer 16.00 uur en het tijdstip van ontdekken op maandagmorgen. (05-083711)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --