Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West inventariseert parkeerplaatsen in parkeerbalans

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft de jaarlijkse parkeerbalans opgemaakt om de Stadsdeelraad te informeren over het huidig aantal parkeerplaatsen in het stadsdeel.

In de periode april 2004 tot april 2005 is het aantal parkeerplaatsen gestegen van 7385 naar 7400, een vermeerdering van 15 plaatsen.

De toename komt vooral door de herinrichtingen van straten die regelmatig zorgen voor veranderingen in het aantal parkeerplaatsen. Maar ook het tijdig opheffen van gereserveerde parkeerplaatsen voor gehandicapten en verloskundigen en het omzetten van inritten die niet meer gebruikt worden naar parkeerplaatsen, zorgen voor deze stijging.

Het huidige politieke bestuur van het stadsdeel heeft afgesproken dat het aantal parkeerplaatsen in de van 2002 tot 2006 gelijk blijft. In de eerste drie jaren was er nog sprake van een lichte daling met -29 parkeerplaatsen. De 15 parkeerplaatsen die er nu bijgekomen zijn compenseren dit verlies.

Portefeuillehouder Toonk: "Het aantal beschikbare parkeerplaatsen constant houden is niet makkelijk. Er worden immers ook regelmatig weer parkeerplaatsen gereserveerd voor sommige doelgroepen, en soms moet er eentje wijken voor fietsenrekken. Dat het aantal nu iets stijgt, geeft echter aan dat het wel kan. We zorgen ervoor dat uiterlijk in maart volgend jaar het aantal parkeerplaatsen weer terug is op het niveau van 2002."