Arriva


« Actueel

5 juli 2005

Reiziger wint met Arriva Taxi in Tytjerksteradiel

Vandaag heeft de gemeente Tytjerksteradiel bekend gemaakt dat Arriva de komende drie jaar het grootste deel van het kleinschalig vervoer in de gemeente mag verrichten.

De gemeente Tytjerksteradiel heeft door middel van een Europese aanbestedingsprocedure offertes uitgevraagd voor Wvg-vervoer, leerlingenvervoer en zwem- en gymvervoer. Bij deze procedure zijn de economisch voordeligste aanbiedingen winnend. Dit betekent overigens niet dat kwaliteit geen rol speelt. Ook hiervoor worden punten toegedeeld die mede bepalen welke vervoerder wint.

Als één van de zeven aanbieders heeft Arriva een offerte ingediend. Kwaliteit scoort bij Arriva Taxi traditioneel goed en ook nu bleek dat zo te zijn. Wvg-vervoer en zwem- en gymvervoer wist Arriva te winnen. Arrivas aanbieding voor het Leerlingenvervoer was niet winnend, maar werd kwalitatief wel als beste beoordeeld. Kwalitatieve verbeteringen die Arriva aan Wvg-klanten biedt zijn de terugbelservice en de mogelijkheid 24 uur per dag een reis te boeken en 24 uur daadwerkelijk te reizen; overdag en s nachts. De klant is dus vooral winnaar in Tytjerksteradiel.

Wvg-vervoer en zwem- en gymvervoer zijn voorlopig aan Arriva gegund, zodat ze de komende drie jaar deze contracten mag uitvoeren. Taxi Waaksma te Burgum en Kootstertille gaat het Wvg-vervoer voor Arriva verzorgen. Javo Tours uit Drachten verzorgt het zwem- en gymvervoer. Taxi Waaksma en Javo Tours zijn vaste partners van Arriva Taxi. Door met hen verder te gaan zorgt Arriva voor continuïteit wat ten goede komt aan de kwaliteit van de dienstverlening.

De contracten gaan in per 1 september 2005. De vervoersovereenkomst van het zwem- en gymvervoer wordt aangegaan voor drie schooljaren met een optionele verlenging van twee maal één jaar. Ook het Wvg-vervoer heeft een duur drie jaar met de optionele verlenging van twee maal een jaar.