Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
5 juli 2005

nummer:
27
|                                                                              |
Op dinsdag 28 juni 2005, vrijdag 1 juli en dinsdag 5 juli zijn door het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkeerssituatie 's-Gravenweg (28/6)
Het college stemde in principe in met diverse maatregelen voor de verkeerssituatie 's-Gravenweg op het gedeelte tussen Prins Alexanderlaan en de Kanaalweg. Voorbeelden van maatregelen zijn het afsluiten van wegdelen en het plaatsen van drempels. Hierover volgt een persbericht met aanvullende informatie. .

Herontwikkeling Stadshart Capelle aan den IJssel (1/7) Besloten is tot het aangaan van een overeenkomst waarin o.a. de intentie wordt uitgesproken samen met Rodamco Europe en Van der Vorm Vastgoed te streven naar een herontwikkeling van het stadshart van Capelle aan den IJssel. Het handelt om het gebied winkelcentrum De Koperwiek en omgeving, in het noorden begrensd door de Fluiterlaan, in het oosten door de Kerklaan, in het zuiden door de Reigerlaan en het westen door de Rivierweg. .

Aanpak invoering WMO (5/7)
Ter voorbereiding van de (te verwachten) invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning heeft het college o.a. een plan van aanpak vastgesteld. Deze 'WMO-wet' wordt gezien als een wet met voor gemeenten ingrijpende gevolgen en grote financiële risico's. De wet is zo complex dat besloten is de lokale vormgeving en invoering projectmatig aan te pakken, met grote aandacht voor coördinatie en afstemming. Uitgaande van invoering van de wet op 1 juli 2006 wil het college dat de inrichting van de projectstructuur in juli 2005 van start gaat en het project in september van dit jaar operationeel is.
---

Vergunning Muziekfestival (5/7)
Het college heeft vergunning verleend voor het houden van een muziekfestival op zaterdag 13 augustus 2005. Het festival wordt gehouden op het evenemententerrein Lijstersingel, achter het gemeentehuis, van 13.00 uur tot 23.30 uur.

Onderzoeksplan 2005 'doelmatigheid en doeltreffendheid' (5/7) Het college heeft het 'onderzoeksplan 2005 op grond van de Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid' vastgesteld. B&W onderzoeken jaarlijks de doelmatigheid van delen van de gemeentelijke organisatie en minimaal eenmaal per twee raadsperioden alle programma's en paragrafen van de gemeentebegroting. De afdelingen Sociale Zaken en Welzijn en Educatie worden dit jaar op doelmatigheid onderzocht. De Rekenkamer Capelle aan den IJssel wordt op de hoogte gesteld van het onderzoeksplan. .

Kunstijsbaan: Procesbesluit incidenteel appel (5/7) Besloten is verweer te voeren in het door de Stichting 400 Meter Kunstijsbaan Capelle aan den IJssel ingestelde appel tegen het vonnis van de Rechtbank Rotterdam, d.d. 22 januari 2003.
---

Gunning vervanging van de print- en kopieerapparatuur (5/7) Besloten is het bedrijf Danka Nederland BV de opdracht te gunnen voor het vervangen van de decentrale print- en kopieerapparatuur. De contractwaarde bedraagt 231.171 euro voor een periode van 5 jaar en is gebaseerd op een jaarlijks kopieervolume van 2.500.000 zwart/wit en 50.000 kleurafdrukken. De vervanging is openbaar aanbesteed. Zes bedrijven hebben offerte uitgebracht. Het college hoopt met dit contract tot ruim 25.000 euro op jaarbasis te besparen.

Vrijstelling bestemmingsplan 'Middelwatering' (5/7) Het college besloot o.a. vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Middelwatering' ten behoeve van het bouwplan voor het IVEC-terrein, twee woonblokken van 20 appartementen en een blok van 32 appartementen. Dit nádat Gedeputeerde Staten hebben besloten tot vaststelling van hogere waarden wegverkeerslawaai Wet Geluidhinder. Verder wordt voor de realisering van dit bouwplan de vereiste bouwvergunning verleend, Ook hier geldt hetzelfde voorbehoud m.b.t. eerdergenoemd besluit van GS.
---

Rapportage 2005 DCMR Milieudienst Rijnmond (5/7)
B&W hebben kennisgenomen van de 1e voortgangsrapportage van de DCMR. De rapportage beslaat de eerste 4 maanden van dit jaar en laat o.a zien dat er 31 van de 98, in 2005, geplande preventieve controles zijn uitgevoerd en 26 van de 110 geplande repressieve controles. Het rapport laat ook zien dat na 4 maanden al 42 procent van het budget voor dit jaar is uitgegeven.
---

Wijzigingen planschaderegeling (5/7)
Het college heeft kennisgenomen van de wijzigingen van de planschaderegeling in de Wet op de Ruimtelijke Ordening, als vermeld in de Ledenbrief van de VNG, d.d. 7 juni 2005. Eén wijziging is bijvoorbeeld het invoeren van een verjaringstermijn voor het indienen van een aanvraag om planschadevergoeding. Verder wordt het nu voor de gemeente mogelijk op een initiatiefnemer, die om een planologische wijziging verzoekt, planschade te verhalen. .

Antwoordbrief aan wethouder Janssens (5/7)
Het college heeft een antwoord geformuleerd op een brief van de Rotterdamse wethouder Janssens over de gang van zaken rond de opzegging van de erfpacht van de Stichting 400 Meter Kunstijsbaan Capelle aan den IJssel is. Janssens had om de stand van zaken gevraagd, n.a.v. berichten in de media. Hij liet overigens in zijn brief ook weten dat Rotterdam het standpunt van de gemeente Capelle aan den IJssel m.b.t. de ijsbaan zal volgen. .


---