Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Stadsdeel Oud-West blijft komende vier jaar bij Stadstoezicht

Stadsdeel Oud-West maakt de komende vier jaar opnieuw gebruik van de diensten van Stadstoezicht voor het handhaven van het betaald parkeren. Het Dagelijks Bestuur van Oud-West kiest bewust voor dit parkeerbedrijf vanwege goed functioneren in de afgelopen periode. Stadstoezicht verzorgt tot en met juli 2009 de uitgifte van de parkeervergunningen en de controle van voertuigen op straat. Ook wordt de dienstverlening uitgebreid in het nieuwe contract.

Nieuw is de handhaving op foutparkeren 's nachts en op zondag in het stadsdeel. Vooralsnog is het zo dat auto's die 's nachts of op zondag op de stoep geparkeerd staan of op andere plaatsen waar dit niet is toegestaan, maar een beperkte kans hebben op een bon. De politie kan hier immers maar beperkte capaciteit op inzetten. Vanaf 1 juli gaat dit veranderen en wordt er iedere nacht en op zondag gecontroleerd door de dienst Stadstoezicht. Het stadsdeel hoopt op deze manier overlast van geparkeerde auto's voor andere verkeersdeelnemers waaronder de voetgangers en rolstoelgebruikers te beperken. Ook de bereikbaarheid van de smalle woonstraten voor nood en hulpdiensten wordt zo beter gewaarborgd.

Vanaf 1 juli zet Stadstoezicht ook meer gemeentelijke toezichthouders in. Zij pakken het dumpen van afval aan, signaleren kapotte bestrating of straatmeubilair en spreken (brom)fietsers aan die gebruik maken van het trottoir. Daarnaast letten de toezichthouders op andere vormen van overlast en spreken ze mensen daar op aan. In nauw overleg met politie en stadsdeel Oud-West, worden de meldingen afgehandeld.

In de actuele discussie over het wel of niet aanbesteden van parkeerbeheer, maakt Oud-West met deze nieuwe overeenkomst een bewuste keus voor de dienstverlening van Stadstoezicht. Werner Toonk, portefeuillehouder Verkeer over de overeenkomst. "Ik ben erg tevreden met deze nieuwe werkovereenkomst met de dienst Stadstoezicht. Sinds de afschaffing van de wielklem in 2003 hebben we een prestatiecontract met de dienst Stadstoezicht met daarin hele duidelijke doelstellingen. Stadstoezicht heeft de afgelopen twee jaar die vastgestelde doelen ruimschoots gehaald. In deze nieuwe werkovereenkomst zijn de afspraken voor de komende vier jaar nog verder aangescherpt."