Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Nieuwe kramenzetter Ten Katemarkt mag starten

De Vereniging van Kooplieden van de Ten Katemarkt kan starten met het zetten van kramen op de Ten Katemarkt. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam sector Bestuursrecht heeft dit op donderdag 30 juni bepaald door een voorlopige voorziening af te wijzen die de andere kramenzetters van de Ten Katemarkt hebben aangevraagd. Zij hebben bezwaar tegen de kramenzetvergunning die stadsdeel Oud-West heeft verleend aan de vereniging.

De rechter vindt dat het verlenen van de vergunning volgens de regels is verlopen en er geen spoedeisende noodzaak is om van de bezwaarprocedure af te wijken. De Vereniging van Kooplieden mag daarom tijdens de behandeling van het bezwaarschrift starten met het plaatsen van kramen op de markt van Oud-West.

Stadsdeel Oud-West wil de marktkooplieden van de Ten Katemarkt de vrijheid geven om te kiezen van wie zij hun kraam afnemen. Om dit mogelijk te maken is in december 2004 op dit punt nieuw beleid van kracht geworden. Vanaf begin 2005 zijn partijen opgeroepen om hun interesse voor het plaatsen van kramen kenbaar te maken. Na een zorgvuldig onderzoek is hieruit een nieuwe partij naar voren gekomen: de Vereniging van Kooplieden. Ook de kramenzetters die naar de rechter zijn gestapt, hebben een vergunning voor het plaatsen van kramen.