Gemeente Bernheze


Nieuwe locatie voor carillon in Heesch

De afgelopen tijd is zorgvuldig gekeken naar een nieuwe locatie voor het carillon dat tot voor kort op De Misse stond. Het college heeft nu besloten om het terug te plaatsen in de oorspronkelijke omgeving: de Emmaus-locatie.

Het carillon is een geschenk van de oude Emmaus-parochie aan de voormalige gemeente Heesch. Voor veel mensen heeft het carillon een bijzondere betekenis. Ook voor de gemeente is het carillon een belangrijk cadeau.

Het carillon is vorig jaar rond deze tijd vanwege de uitbreiding van het gemeentehuis tijdelijk opgeslagen. Eerst is geprobeerd om het carillon op haar oude plek op De Misse terug te zetten. De gebouwen op De Misse zijn echter dusdanig anders dat terugplaatsen op de oude plek niet mogelijk was vanwege de akoestiek. Het carillon zou voor een goede akoestiek ongeveer midden op De Misse komen te staan. Omdat er nog druk gewerkt gaat worden aan het plein de Misse was dit geen goede optie. Daarbij zou het carillon dan ook enigszins in de weg' staan op het verder open plein. Omdat de gemeente niet met het carillon aan het schuiven wil blijven en het ook niet jaren opgeslagen wil hebben, is gekeken naar een andere, passende locatie in de kern Heesch.

Emmaus-locatie
Enkele plekken in Heesch zijn bekeken waarvan één van de ideeën was om het carillon terug te plaatsen in zijn oorspronkelijke omgeving: de Emmaus-locatie. Hierover zijn gesprekken gevoerd met belanghebbenden en het idee is enthousiast ontvangen. Het college heeft besloten om het carillon terug te plaatsen op de huidige Emmaus-Heelwijk-locatie. Wethouder Tuerlings gaat nu met de betrokken partijen in nauw overleg bekijken hoe en waar het carillon exact geplaatst gaat worden, zodat iedereen weer van het klokkenspel kan genieten.

Terug