Gemeente Arnhem

Subsidie voor 22 integratieprojecten
De beoordelingscommissie van het Arnhems Fonds Samenlevingsbeleid heeft in mei alle in deze subsidieronde binnengekomen aanvragen beoordeeld. Het college van B&W heeft inmiddels besloten om maar liefst 22 van de 38 aanvragen te honoreren. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de subsidieronde in 2004! Organisaties die voor het eerst meededen, zijn onder meer voetbalvereniging Arnhemia, de Arnhemse Vereniging van Samenwerkende Ouderenorganisaties (AVSO), de Iraakse Club en Sudanese Culturele Vereniging de Nijl. Voor de gehonoreerde projecten is een bedrag van ruim 79.000,- gereserveerd.

Terwijl in de subsidieronde van 2004 nog veel aanvragen werden afgewezen, is de meerderheid van de aanvragen in deze ronde gehonoreerd. Opvallend en positief zijn vooral dat er voor jong en oud iets wordt georganiseerd, dat er nieuwe doelgroepen worden bereikt en dat er ook aandacht is voor het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen zoals echtscheiding en besnijdenis. Hopelijk is het fonds een stimulans voor organisaties om mee te gaan doen of te blijven doen met de volgende ronde. Wanneer activiteiten mensen van verschillende komaf structureel met elkaar in contact brengen, leveren ze een goede bijdrage aan het beter samenleven in Arnhem.

Redenen voor afwijzing
De beoordelingscommissie heeft in totaal 38 aanvragen beoordeeld. De beoordelingscommissie bestaat uit mw. C. Breeveld (participatieteam commissie Pavem), dhr. D. Korf (Universiteiten Utrecht en Amsterdam) en dhr. R. Witte (FORUM; vervanger van dhr. S. Harchaoui). De afgewezen aanvragen pasten niet binnen de doelstellingen van het fonds. Sommige activiteiten waren te eenmalig; er was te weinig informatie of er was twijfel over de haalbaarheid. Ook bij gehonoreerde projecten maakt de beoordelingscommissie soms opmerkingen of geeft tips. Zo worden bijvoorbeeld tips gegeven om andere financieringsbronnen aan te boren of activiteiten uit te breiden, te letten op het multiculturele gehalte of het bij een volgende aanvraag (nog) concreter formuleren van de activiteiten.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Organisaties die nu al ideeën voor de volgende ronde hebben, worden van harte uitgenodigd deze in te dienen bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, t.a.v. Wendy Beukhof. Bij haar zijn ook de folder en het aanvraagformulier op te vragen (026-3774806 of
wendy.beukhof@arnhem.nl). Folder en formulier zijn eveneens beschikbaar via het digitale loket op de gemeentelijke website www.arnhem.nl. De tweede ronde van 2005 sluit op 1 oktober. Voor een beschrijving van de 22 gehonoreerde projecten 26689 bytes klik hier. (5 juli 2005)