Gemeente Den Haag

juli 2005
Proef inzamelen grof vuil geslaagd (4 juli)

De proef in Laak-Noord en in een deel van de Schilderswijk, waarbij op een vaste dag in de week het grofvuil zonder afspraak wordt opgehaald, is geslaagd. Uit de evaluatie blijkt dat het aantal meldingen van illegaal afval met 70-80 procent is afgenomen. De bewoners en andere betrokkenen van beide wijken vinden over het algemeen dat de wijk er schoner uit ziet. Op basis van dit positieve resultaat stelt het college van B&W voor, op voorstel van wethouder Stolte, de proef in beide gebieden om te zetten in regulier beleid.

Onze straat schoon
Het experiment onder de naam 'Onze straat schoon' is in 2003 gestart om het verkeerd aanbieden van afval en zwerfafval dat daarvan het gevolg is, tegen te gaan. De beste ervaringen werden opgedaan in Laak-Noord, waarbij het grofvuil werd opgehaald op een vaste dag per week, apart van het overige afval.
Het college gaat bekijken welke gebieden in Den Haag nog meer in aanmerking komen voor deze wijze van inzamelen van grofvuil.

Proef
In Laak-Noord werd sinds juni 2003 het grofvuil zonder afspraak opgehaald, apart van het andere afval. In de Schilderswijk werd het grofvuil zonder afspraak op dezelfde dag opgehaald als het overige afval. Met de inwoners werd gecommuniceerd over de inhoud en bedoeling van deze proef. Ook is extra gehandhaafd op illegaal aangeboden afval. De proef heeft ruim een jaar geduurd.