NEN


NEN presenteert langverwachte norm voor voedselveiligheid

Producenten en leveranciers in de agro-food keten zijn de laatste jaren geconfronteerd met een sterke groei van het aantal voedselveiligheidstandaarden en eisen voor certificatie. De ISO 22000 norm is ontwikkeld vanuit de behoefte aan één internationaal erkende voedselveiligheidstandaard die van toepassing is op de gehele voedsel- en diervoederketen.

Belangrijke voordelen van deze norm zijn de internationale acceptatie en de toepasbaarheid ervan in de gehele agro-food keten. ISO 22000 biedt hiermee de mogelijkheid om de eisen voor voedselveiligheid wereldwijd te harmoniseren, wat de kwaliteit en efficiency van certificatie-audits ten goede zal komen.

Programma symposium

De sprekers tijdens het symposium 'ISO 22000, het recept voor voedselveiligheidmanagement binnen de keten' gaan onder meer in op de inhoud en de impact van ISO 22000. De norm wordt belicht vanuit het standpunt van de overheid, de retail, de voedingsmiddelenindustrie en de diervoedersector.

Meer informatie over het dagprogramma is te vinden op http://voedselveiligheid.nen.nl.

ISO 22000 is gebaseerd op de HACCP principes volgens Codex Alimentarius en de managementprincipes volgens ISO en kan hiermee worden gezien als 'the best of both worlds'.

ISO 22000 is gemakkelijk te integreren met ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu).

Meer informatie

Het programma start om 9h00 en eindigt om 17h00.

Voor inhoudelijke vragen over ISO 22000 en voedselveiligheid: drs. Marcel de Vreeze (e-mail: marcel.devreeze@nen.nl).