NEN
NEN presenteert langverwachte norm voor voedselveiligheid
Producenten en leveranciers in de agro-food keten zijn de laatste
jaren geconfronteerd met een sterke groei van het aantal
voedselveiligheidstandaarden en eisen voor certificatie. De ISO 22000
norm is ontwikkeld vanuit de behoefte aan één internationaal erkende
voedselveiligheidstandaard die van toepassing is op de gehele voedsel-
en diervoederketen.
Belangrijke voordelen van deze norm zijn de internationale acceptatie
en de toepasbaarheid ervan in de gehele agro-food keten. ISO 22000
biedt hiermee de mogelijkheid om de eisen voor voedselveiligheid
wereldwijd te harmoniseren, wat de kwaliteit en efficiency van
certificatie-audits ten goede zal komen.
Programma symposium
De sprekers tijdens het symposium 'ISO 22000, het recept voor
voedselveiligheidmanagement binnen de keten' gaan onder meer in op de
inhoud en de impact van ISO 22000. De norm wordt belicht vanuit het
standpunt van de overheid, de retail, de voedingsmiddelenindustrie en
de diervoedersector.
Meer informatie over het dagprogramma is te vinden op
http://voedselveiligheid.nen.nl.
ISO 22000 is gebaseerd op de HACCP principes volgens Codex
Alimentarius en de managementprincipes volgens ISO en kan hiermee
worden gezien als 'the best of both worlds'.
ISO 22000 is gemakkelijk te integreren met ISO 9001 (kwaliteit) en ISO
14001 (milieu).
Meer informatie
Het programma start om 9h00 en eindigt om 17h00.
Voor inhoudelijke vragen over ISO 22000 en voedselveiligheid: drs.
Marcel de Vreeze (e-mail: marcel.devreeze@nen.nl).