Gemeente Brummen


Nieuw onderzoek sportzaal Brummen
vervolg raadsvergadering op 4 juli 2005
De gemeenteraad heeft op maandag 4 juli besloten om zich niet uit te spreken voor De Hazenberg als locatie waar de nieuwe sportzaal in de kern Brummen gerealiseerd moet worden. Een motie van VVD en PvdA om twee andere locaties in de kern Brummen nog eens grondig te onderzoeken, kreeg de steun van CDA, PvdA en VVD. De twee locaties die onderzocht gaan worden zijn het Van Limburg Stirumplein en de Elzenbos. De locatie De Hazenberg ââ¬-- waar al uitgebreid onderzoek naar gedaan is - blijft in beeld. Wel wordt voor deze locatie nog gekeken naar mogelijke oplossingen voor het vervoers- en (ervaren) veiligheidsprobleem voor de schoolleerlingen (groep 5 t/m 8). Het aanvullend onderzoek moet voor oktober gereed zijn, zodat de raad in oktober een definitieve keus kan maken.

Bestuurscrisis openbaar primair onderwijs
Naast de keuze voor een locatie voor een sportzaal in Brummen, werd op 4 juli ook uitgebreid gesproken over de bestuurscrisis in het openbaar primair onderwijs. Het college heeft op 29 juni de raad een feitenrapportage gepresenteerd die tijdens de raadsvergadering van maandag 4 juli werd besproken. Alle fracties constateerden dat er sprake was van een onwenselijke impasse tussen een belangrijk deel van de bestuurscommissie openbaar onderwijs en het college. Een onafhankelijke makelaar/bemiddelaar zou in deze vastgelopen verhoudingen een oplossing moeten zien te realiseren, zo stelde PvdA-fractievoorzitter Groot voor. Immers, de werkzaamheden voor het openbaar onderwijs, waaronder bijvoorbeeld de voorgenomen fusie met de gemeente Voorst en de stichting Archipel in Zutphen, vragen om continuiteit in het bestuur. Het voorstel werd naast de PvdA ook gesteund door CDA en VVD. Lokale partij IPV zette in op een door de raad te organiseren hoorzitting, waarbij zowel het college als de leden van de bestuurscommissie hun visie over de ontstane situatie zouden knnen geven. Dit voorstel kon echter niet op de steun van de andere fracties rekenen.

Andere besluiten
De raad besloot verder de bestemmingsplannen voor De Kollergang en De Zuiderzon vast te stellen en ook werd de voorlopige herziene visie op welzijn en zorg vastgesteld. Tevens besprak de gemeenteraad de programmaverantwoording 2004 van het college van B&W. Op hoofdlijnen was de raad, hierbij geadviseerd door de rekeningcommissie, goed te spreken over de verantwoording, maar ook diverse verbeterpunten voor de toekomst werden gesignaleerd. De vaststelling van de programmaverantwoording over het afgelopen jaar betekent dat het negatieve financiele resultaat wordt gedekt vanuit de Algemene Reserve.

Raad vergadert op 4 juli
Vervolg van bijeenkomst 30 juni 2005
Lees meer...