Gemeente Heerenveen


Invoering WMO Heerenveen en Skarsterlân

05/07/2005

De gemeenten Heerenveen en Skarsterlân gaan samenwerken om de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vorm geven. Dat hebben de colleges van B&W van beide gemeenten besloten

De gemeenten Heerenveen en Skarsterlân gaan samenwerken om de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) vorm geven. Dat hebben de colleges van B&W van beide gemeenten besloten. De WMO vervangt onder andere de Welzijnswet, de Wet Voorziening Gehandicapten en grote delen van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De samenwerking houdt in dat de gemeenten de invoering van de wet samen voorbereiden, kennis uitwisselen en op dezelfde momenten belangrijke beslissingen nemen. Voor wat betreft de inhoud van het te voeren beleid blijven de gemeenten hun eigen koers varen.

De gemeenteraden van Heerenveen en Skarsterlân hebben enige tijd geleden al uitgesproken elkaar als `preferente partner' te zien, wat betekent dat beide gemeenten zich bij voorkeur op elkaar richten wanneer zich situaties voordoen waarin samenwerking tussen gemeenten wenselijk is. Binnen de economische sector werken de gemeenten al langer samen.