Business club Team Icarus van start

Delft, 5 juli 2005 - Zo'n vijftig belangstellenden waren aanwezig bij de aftrap van de Business Club van Team Icarus in Delft. Het team wil volgend jaar met een eigen ontworpen en gebouwd vliegtuigje een gooi doen naar het wereldrecord luchtfietsen. Met het oprichten van een business club biedt Team Icarus een platform voor het leggen van contacten en uitwisselen van kennis tussen sponsoren en geïnteresseerde bedrijven. Gastheer van het evenement was fiNext, een organisatie voor consultancy en interim management op financieel gebied, en nieuwste sponsor van Icarus.

Professor dr. Ir. Jacob Fokkema, rector magnificus van de Technische Universiteit Delft noemde tijdens de bijeenkomst de Human Powered Aircraft (HPA), goed voor de TU en de innovatieve slagkracht van Nederland. De HPA is het vliegtuigje van Team Icarus dat het gevestigde wereldrecord van de Amerikaanse MIT universiteit volgend jaar moet overtreffen. "Er wordt veel gepraat over innovatie, maar het gaat hier om jonge mensen die nieuwe dingen verzinnen en ze ook daadwerkelijk in de praktijk uitvoeren", zei Fokkema.

De Icarus Business club (IBC) komt eens in de drie maanden bijeen om de voortgang van het project te volgen en onderlinge contacten aan te halen. Ook worden leden door middel van presentaties geïnformeerd over de nieuwe technologieën die in de HPA worden toegepast. Directeur Wim Heuvelman van fiNext toonde zich erg enthousiast over het project en vatte de link tussen Icarus en fiNext bondig samen: "Wat heeft een consultancy bureau met een door mensen aangedreven vliegtuigje te maken? Het team hanteert het principe van denken, durven en doen. Dit is een principe dat wij in de praktijk ook toepassen en de kern van waaruit we bij fiNext werken."

Over fiNext
De interim-managers, consultants, recruiters en coaches van fiNext ondersteunen ondernemingen uit de top-500 bij hun financiële taken. Ze doen dat anders dan anderen. Natuurlijk hebben ze ruime ervaring, maar die koppelen ze aan inzicht in ICT-systemen, processen en mensen. Zo komen ze sneller tot de kern en helpen ze organisaties vooruit. fiNext is onder meer werkzaam voor organisaties als ABN-AMRO, KPN, Fortis en Ahold. Voor meer informatie over fiNext: www.finext.nl.

Over Team Icarus
Team Icarus is een initiatief van Alexandro Mancusi en Marcel Wijnen, twee studenten Natuurkunde van de Technische Universiteit Delft. Zij hebben zich ten doel gesteld een volledig door menskracht aangedreven luchtfiets ofwel een Human Powered Aircraft (HPA) te ontwerpen en te bouwen. Hiermee wil Team Icarus een poging ondernemen het wereldrecord luchtfietsen, dat dateert uit 1988 en op 115 kilometer en 4 uur staat, te verbeteren. Het ontwerp voor de HPA realiseren de studenten met behulp van verschillende partijen, waaronder TU Delft, de Universiteit Maastricht en MSC Software. Voor de productie van de HPA en de wereldrecordpoging is Team Icarus geheel afhankelijk van sponsoren. De wereldrecordpoging staat, mits er zich voldoende sponsoren aanmelden, gepland voor zomer 2006. Meer informatie is te vinden op de website www.teamicarus.com.



Ingezonden persbericht