Politie Zeeland


---


Z-3698-2005 Vier jongens uit Terneuzen aangehouden voor vernielingen

Vier jongens in de leeftijd van 13- t/m 16 jaar zijn maandagavond in hun woonplaats aangehouden voor het plegen van vernielingen.
Rond 23.30 kwam een melding binnen dat uit de richting van het winkelcentrum Zuidpolder een harde knal was gehoord waarna vier jongens waren weglopen. Bleek dat er een brandje was gesticht in een afvalbak in het winkelcentrum, waarna men een fiets probeerde te stelen. Deze fiets werd vervolgens op een geparkeerde auto gegooid waardoor de voorruit en de motorkap schade opliepen. Ook werden twee banden van deze auto lekgestoken. Kort hierna werden op de Bellamystraat vier jongens aangehouden die voldeden aan een opgeven signalement. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze alle vier weer in vrijheid gesteld.


O-3699-2005 Man krijgt zonder aanleiding klappen
Op de hoek Jan van Renesseweg/Zeeanemoonweg in Renesse heeft een 21-jarige inwoner uit Schoonhoven afgelopen nacht enkele klappen gehad van een hem onbekend persoon.
De man passeerde rond 02.00 uur een groepje van 7 a 8 personen toen hij tijdens het voorbij lopen zonder aanleiding door een ca. 20-jarige jongen uit dit groepje enkele klappen in zijn gezicht kreeg. De man liep hierbij een dikke lip en een lichte hersenschudding op.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.