Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 5 juli

Alkmaar 05-07-2005 - 14.30 uur

Twee van de drie neppistolen in beslag genomen

Den Helder, maandag 4 juli 2005.

Nadat er gistermiddag een 14-jarige jongen uit Den Helder was aangehouden omdat hij met een neppistool op straat liep te zwaaien heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Daarbij leverde een 22-jarige man uit Den Helder vrijwillig een soortgelijk neppistool in. Beide mannen verklaarden dat zij het wapen hadden gewonnen bij een kermisattractie. Agenten hebben de exploitant hierop aangesproken. Hij heeft in totaal drie wapens als prijs weggegeven. Meer had hij er niet, zo verklaarde hij. Een onderzoek in zijn kraam leverde geen andere verboden prijzen op. Een politie-oproep in de Helderse Courant van vandaag om eventuele neppistolen in te leveren leverde tot dusver niets op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Fietser gewond

Schagen, maandag 4 juli 2005.

Omstreeks 17.05 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising Menisweg-Kievitlaan. Een 45-jarige automobilist uit Schagen die reed over de Kievitlaan verleende op de kruising geen vrije doorgang aan een 50-jarige man uit Schagen op een fiets. Door de botsing kwam de fietser ten val. Hij liep diverse kneuzingen op en werd opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De fiets raakte flink beschadigd en de auto had schade aan de voorkant.

Bromfietser gelanceerd

Hoorn, maandag 4 juli 2005.

Omstreeks 18.00 uur vond er op de Weel, bij de kruising met de Houtzaagmolen een kop-staart aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto. De man op de bromfiets, een 20-jarige inwoner van Hoorn, zag te laat dat de auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Middenmeer, voor hem remde en stilstond teneinde linksaf te slaan. De bromfietser knalde achterop de bumper van de auto en werd gelanceerd. Hij kwam met zijn rug op het wegdek terecht en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij behoefde niet te worden opgenomen. De auto en bromfiets raakten beschadigd.

Twee jongens aangehouden na baldadigheid

De Koog, maandag 4 juli 2005.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie van een oplettende getuige de melding dat twee jongens bezig waren met vernielingen aan een reclamebord op de Pontweg. Kort hierna konden de mannen van 20 en 18 jaar, respectievelijk afkomstig uit Abcoude en Amsterdam, door agenten worden aangehouden. Ze hadden het bord losgetrokken en tevens een vuilnisbak bij een bushokje uit de beugel gehaald en de inhoud op straat gegooid. Ze kregen een bekeuring wegens het plegen van vernieling c.q. baldadigheid.

Eigenaar schapen bekeurd

Slootdorp, maandag 4 juli 2005.

Een 39-jarige eigenaar van een kudde schapen aan de Wieringerrandweg kreeg in de avond een bon omdat zijn schapen over de weg liepen. De man is al eerder door de politie voor de verkeersgevaarlijke situatie gewaarschuwd maar heeft onvoldoende maatregelen genomen om zijn dieren op zijn land te houden.

Gestolen auto uitgebrand

Den Helder, dinsdag 5 juli 2005.

Vannacht omstreeks 03.30 uur trof de politie op de Graaf Willem II-straat, achter een sterflat, een brandende personenauto aan. Het ging om een Oppel Vectra die geheel uitbrandde. De auto bleek in de nacht van 23 op 24 juni te zijn gestolen vanaf de Diamant in Anna Paulowna. De eigenaar is op de hoogte gesteld.

Snelheidscontrole

Bergen, dinsdag 5 juli 2005.

Tussen 07.45 en 08.45 uur werd op de Landweg een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden in die tijd 70 automobilisten. 14 van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u en kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 68 km. Eén auto met een sportuitlaat werd uit het verkeer gehaald omdat deze teveel geluid produceerde.

Snelheidscontrole

Den Burg (Texel), dinsdag 5 juli 2005.

Tussen 10.45 en 12.15 uur is vandaag op de Pontweg een snelheidscontrole gehouden. 7 automobilisten werden staande gehouden en kregen een bon omdat ze sneller reden dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.