Bond van Nederlandse Architecten

Amsterdam, 1 juli 2005

Persbericht

Brochure Bouwen met een architect

Informatie voor particulieren met bouwplannen

Vandaag verschijnt de nieuwe brochure Bouwen met een architect. De publicatie is bestemd voor particulieren met plannen voor het bouwen van bijvoorbeeld een woning, kantoor, bedrijfs- of praktijkruimte. De brochure, een uitgave van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), is kosteloos verkrijgbaar voor particulieren.

De publicatie zet op een rijtje wat er komt kijken bij het bouwen van een eigen woning, kantoor, bedrijfs- of praktijkruimte. Bouwen met een architectgeeft praktische uitleg over de gang van zaken en laat zien op welke terreinen een architect de opdrachtgever kan bijstaan. De brochure geeft een heldere beschrijving van het bouwproces, van ontwerp tot en met realisatie.

De informatie in de brochure wordt afgewisseld met de verhalen van particulieren die hebben gebouwd met een architect. Ze vertellen hoe hun wensen door een architect zijn vertaald in een ontwerp op maat en vervolgens zijn gerealiseerd in een concreet gebouw.

Er bestaat bij particulieren met bouwplannen een grote behoefte aan informatie over het bouwproces en de waarde van het inschakelen van een architect. De BNA vindt het belangrijk om in deze behoefte te voorzien en stelt Bouwen met een architect kosteloos beschikbaar voor particulieren. De brochure is ook online beschikbaar op www.bna.nl/bouwenmeteenarchitect.