Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


5 juli 2005


NEEDE - Getuigen aanrijding gezocht


Een 14-jarig meisje uit Neede fietste op 4 juli omstreeks 10.45 uur vanaf het busplein de Lijsterstraat in. Zij fietste in de richting van de Koolmeesstraat. In een scherpe bocht naar rechts passeerde haar een witte personenauto. Deze personenauto raakte het stuur van de fiets van het meisje, waardoor deze ten val kwam. De bestuurder heeft na de aanrijding zijn identiteit bekend gemaakt, misschien heeft hij het niet gemerkt. Toch hoopt de politie, dat hij of eventuele getuigen contact op nemen met de politie, tel.nr. 0900 - 8844.


AALTEN - Verdachten vernieling brievenbus aangehouden
De politie heeft op 4 juli twee jongens uit Aalten (17 jaar en 15 jaar) aangehouden op verdenking van vernieling van een brievenbus. De jongens bekenden dat zij op 23 mei op de Bevrijding een brievenbus met behulp van illegaal vuurwerk hadden opgeblazen, waardoor deze totaal werd vernield. De schade bedroeg 750 euro. De jongens zijn na verhoor heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt.


RUURLO - Licht gewond na verkeersongeval


Een 50-jarige inwoner van Lochem is op 4 juli om 17.00 uur bij een verkeersongeval op de Vordenseweg in Ruurlo licht gewond geraakt.
Een 32-jarige automobilist uit Vorden reed over genoemde weg en kwam uit de richting van Ruurlo. In een bocht hield hij niet zoveel mogelijk rechts, waardoor tussen hem en een hem tegemoetkomende bedrijfsauto die werd bestuurd door de man uit Ruurlo een aanrijding ontstond. De man uit Ruurlo is met schouderletsel overgebracht naar het Spittaal in Zutphen. Beide voertuigen verloren door de aanrijding olie en accuzuur. Door de brandweer werd daarom het wegdek gereinigd.


NEEDE - Snelheidscontrole


Op 4 juli werd tussen 16.35 uur en 18.45 uur op de Parallelweg in Neede een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatste geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Totaal werden 453 voertuigen gecontroleerd. Eenenzestig automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.


DIDAM - Verdachten diefstal aangehouden.


In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juli werden een goederen gestolen uit een emballageruimte van een winkel aan de Hoofdstraat. Een oplettende getuige waarschuwde de politie die snel ter plaatse was. Agenten troffen vervolgens in de Spoorstraat drie jongens aan die voldeden aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. Deze drie, een 19-jarige uit Beek (gem. Montferland), een 19-jarige uit Didam en een 18-jarige uit Ulft werden aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.


TERBORG - Snelkraak


In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 juli is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat.
De dader vernielde een ruit en nam MP3 spelers en een GSM weg. Een getuige die wakker werd door een knal zag een persoon wegfietsen richting Etten. De politie heeft de zaak in onderzoek.


TERBORG - Insluiping in woning


Een inwoner van Terborg heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning aan de Sint Antoniastraat. De dader kwam vermoedelijk vrijdag 1 juli of zaterdag 2 juli via een openstaand raam de woning binnen. Uit de woning werden enkele sieraden weggenomen.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --