Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontrole Kudelstaart
5-7-2005. Bij verschillende verkeerscontroles in Kudelstaart werden maandagmiddag 19 automobilisten en een bromfietser op de bon geslingerd.

Twee van hen negeerden het rode verkeerslicht, drie telefoneerden niet handsfree en de bromfietser reed zonder helm. De overige automobilisten overschreden de maximumsnelheid. Eén van hen reed 77 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.
Agenten gewond bij aanhoudingen
5-7-2005. In de nacht van zondag op maandag omstreeks halfvijf raakten twee politieagentes gewond bij de arrestatie van een 32-jarige man in de Marnixstraat. Maandagmiddag raakte nog een agent gewond. Ditmaal bij een aanhouding in Zuidoost.
Dode konijntjes vermoedelijk vergiftigd

5-7-2005. Vanochtend vroeg werden in een ren bij een verzorgingstehuis aan het Oeverpad vier konijnen dood aangetroffen. De knaagdieren zijn vermoedelijk vergiftigd. Personeel van de dierenambulance zal de doodsoorzaak proberen vast te stellen.

De konijnen maken deel uit van een project waarbij bejaarden uit het verzorgingstehuis samen met kinderen van scholen uit de buurt de beestjes verzorgen. Maandagavond rond elf uur waren de dieren nog in leven.

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets opvallends hebben gezien. U kunt bellen met de politie Meer en Vaart via: 0900-8844.

---


---

Rijbewijs kwijt na defecte lampen en drank

5-7-2005. In de nacht van maandag op dinsdag rond halfeen raakten twee automobilisten hun rijbewijs kwijt. Ze trokken de aandacht van agenten omdat ze in autoâs reden met niet-werkende verlichting. Beide personen hadden gedronken.