Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 5 juli 2005

78-jarige man van portemonnee beroofd

TILBURG Gistermorgen rond tien uur, op klaarlichte dag dus, werd een 78-jarige man uit Tilburg, die aan het Bodehof woont, op een bijzonder brutale manier van zijn portemonnee beroofd. De man, die in de woonkamer van zijn woning zat en zijn balkondeur open had staan, kreeg plotseling ongewenst bezoek van een nog onbekende man. De dader sprong over het balkon, kwam de woonkamer binnen en griste de portemonnee van de bejaarde man van tafel. Het slachtoffer pakte de dader nog wel vast maar deze wist alsnog te ontkomen. In de portemonnee zat een bedrag van ongeveer 60 euro.

Winkeldiefstal en huisvredebreuk

TILBURG In een drankenzaak aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om kwart over zeven een 50-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van een fles whisky, die hij in de broeksband stopte. Dit werd gezien door
beveiligingspersoneel. Verder bleek dat de Tilburger ook lokaalvredebreuk pleegde omdat hij een winkelontzegging voor deze zaak tot 18 augustus as. had. Na het politieonderzoek is de man met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG In een supermarkt aan de Broekhovenseweg hebben agenten gisteravond om vijf over halfacht een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een fles drank die hij onder zijn jas probeerde weg te moffelen. De aangehouden winkeldief is een veelpleger. Conform het voor veelplegers geldende protocol is de verdachte in verzekering gesteld. Na het politie onderzoek wordt de man overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Breda. In de praktijk betekent dit veelal dat de man tot de zaak voor de rechter komt van zijn vrijheid beroofd blijft.

Agenten pakken man op na mishandeling

MOERGESTEL Op de kermis in Moergestel hebben agenten gisteravond rond kwart voor elf een 29-jarige man uit het Duitse Bonn aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 40-jarige man uit Sneek. Deze laatste kreeg werd door de Duister mishandeld na woordenwisseling op het terrein waar de woonwagens van de kermisexploitanten staan.

Jeugd vernielt brievenbussen in Tilburg Noord

TILBURG Vannacht om halftwee kreeg de politie een melding dat twee jongens op een fiets een brievenbus aan de Koebergstraat in Tilburg hadden vernield. Als de agenten ter plaatse polshoogte gaan nemen blijkt er inderdaad sprake van een vernielde brievenbus. Als de agenten de post uit deze brievenbus willen deponeren in een brievenbus aan het Wagnerplein, blijkt deze ook vernield te zijn. Aan het Wagnerplein hebben agenten overigens geen post aangetroffen. De post van de Koebergstraat is door de politie afgegeven bij het TPG verdeelcentrum aan de Ringbaan Noord.

Man uit Moergestel bestolen van 32 vogels

MOERGESTEL Een 43-jarige man uit Moergestel heeft vandaag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 32 vogels uit zijn vogelkooi. De gestolen vogels zijn onder andere kanaries, zebravinken, vinken en enkele tropische vogels. De vogeldieven zijn eerste over de schutting gek,lommen en in de vogelkooi hebben zij de 32 vogels gevangen en meegenomen.

Tilburgers de cel in

TILBURG Een 19-jarige man uit Tilburg is vanmorgen rond de klok van negen uur aangehouden aan de Sweelincklaan in deze plaats. De man stond nog voor 20 dagen hechtenis gesignaleerd. Hij werd ingesloten.

TILBURG Een 41-jarige Tilburger is vanmorgen aangehouden. De man stond met drie vonnissen gesignaleerd. Een vonnis betrof een gevangenisstraf van 14 dagen. Bij een tweede vonnis stond de man voor 5 dagen gevangenis gesignaleerd. Verder had de man nog een boete van 346 euro open staan. De Tilburger is ingesloten. De Tilburger meldde zich vanmorgen bij de politie.

Politie vindt hennepkwekerij in schuur

TILBURG In een schuur achter een woning aan de Catamaranstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen rond kwart over negen een hennepkwekerij met 91 planten aangetroffen. De hennepplanten en de lampen zijn door de agenten verwijderd. Ook werd stroomleverancier Essent in kennis gesteld om te kijken of er illegaal stroom is afgetapt. Tegen de 36-jarige bewoonster die de politie vanmorgen in de wo ning aantrof wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontrole in Moergestel

MOERGESTEL Aan de Schoolstraat in Moergestel heeft de politie vanmorgen een verkeerscontrole gehouden. Er kregen twee automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Auteur: Carel Bouman