Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


5 juli 2005


Twello, diefstal uit fietstas


Een 56-jarige vrouw uit Twello heeft maandag aangifte bij de politie gedaan van diefstal van haar handtas. De vrouw moest zaterdagmiddag rond 14.45 uur even in een supermarkt aan de Karel Doormanstraat in haat woonplaats zijn en vergat de tas uit haar fietstas mee te nemen. Nog geen minuutje later was de tas weg. Deze is later wel teruggevonden, maar onder meer de portemonnee met geld was verdwenen. Misschien heeft iemand de diefstal opgemerkt ?


Warnsveld- onderzoek naar vernielingen ?

Het gaat in ieder geval om een caravan, die in de nacht van 28 op 29 juni j.l op de Breegraven werd vernield, maar mogelijk zijn er meer mensen de dupe van vernielingen die in de bewuste nacht gepleegd zijn. De caravan stond op een parkeerplaats en werd door meerdere jongelui op z'n kant geduwd.
De politie is een onderzoek gestart en diverse mensen hebben al wel gereageerd op het gebeurde. Ook doet het gerucht de ronde, dat er meer zaken vernield zijn. De politie vraagt benadeelden maar ook eventuele getuigen contact met haar op te nemen.


Zutphen - diefstal uit woning

Maandagochtend is er ingebroken bij een woning aan de Voorste Overmarsweg. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd een raam geforceerd en de dieven doorzochten de woning en gingen er met onder meer een lcd-tv en een computer vandoor.


Zutphen - bestelauto in slip

Een 24-jarige Warnsvelder is maandagmiddag op de Weg naar Voorst met zijn bestelauto tegen een lantaarnpaal en vervolgens een boom gebotst. Gelukkig raakte hij niet gewond, z'n voertuig moest worden afgesleept. De aanrijding gebeurde omstreeks 15.45 toen de man komende uit de richting Empe bij de wegversmalling aan het begin van Zutphen in een slip raakte. Hij kwam op de andere weghelft terecht en botste tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens dwars te staan en gleed door tegen een boom.


Eerbeek - kettingbotsing

Vond er maandagmiddag rond 17.40 uur een aanrijding op de Dierenseweg (weg langs kanaal) plaats, waarbij 3 auto's betrokken waren. Een 46-jarige automobiliste uit Eerbeek stond voorgesorteerd om komende uit de richting dieren linksaf de Den Texweg op te rijden. Een 52-jarige Hilversumse moest hiervoor afremmen, maar de daar achter rijdende 18-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Nijkerk zag dit te laat. Hij botste op zijn voorganger die tegen de auto van de voorgesorteerde vrouw werd gedrukt. De schade was aanzienlijk.


Zutphen - autobrand

Een 43-jarige Zutphenaar zag maandagavond zijn auto in vlammen op gaan. Hij kwam even na 18.00 uur thuis aan de Beethovenstraat en parkeerde z'n auto in de garage. Om onduidelijke reden vloog zijn auto in brand, maar gelukkig zag de benadeelde nog wel kans om de auto uit de garage te duwen. De gewaarschuwde brandweer restte niets dan het blussen van het vuur.


Lochem - jeugd bekeurd op schoolpleinen.

Een ergernis voor vele scholen vormen de vernielingen die tijdens de vakantie plaats vinden; reden voor de politie om op wisselende tijdstippen controles bij de scholen in de gemeente uit te voeren. Gisterenavond werden bij twee scholen in totaal 10 tieners bekeurd die het bordje "artikel 461 Wetboek van Strafrecht" hadden genegeerd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --