Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple telt af naar een half miljard downloads op
iTunes Music Store

Live 8 songs beschikbaar op de iTunes Music Store

Bunnik, 5 juli 2005--Apple geeft vandaag de aftrap naar een half miljard downloads op de iTunes Music Store. Muziekliefhebbers van over de hele wereld kunnen het aftellen on line volgen en meedoen aan een wedstrijd in de aanloop naar een half miljard downloads. Bij elk honderdduizendste nummer dat wordt gekocht, wint iemand een iPod mini en een iTunes cadeaubon ter waarde van 50 nummers.

Wie het 500 miljoenste nummer downloadt, wint de hoofdprijs: 10 iPods naar keuze om te delen met vrienden en familie, een iTunes waardebon voor 10.000 nummers en een all-in trip voor 4 personen naar een concert tijdens de wereldtournee van Coldplay.

Intussen veroveren "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" en "The Long and Winding Road" van Paul McCartney en U2 de top van de iTunes Music Store. Beide nummers zijn afgelopen weekend live opgenomen tijdens het Live 8 benefietconcert in Londen. De opbrengsten van deze nummers gaan integraal naar de schuldaflossing van Afrika.

"We naderen de mijlpaal van een half miljard downloads op de iTunes Music Store. We zijn onze klanten, de artiesten en de platenmaatschappijen erg dankbaar om van iTunes wereldwijd zo'n gigantisch succes te maken," aldus Eddy Cue, Apple's vice president of applications. "iTunes blijft `s werelds grootste on line muziekdienst, met `s werelds beste digitale muziekaanbod, waaronder exclusief material en special performances zoals het Live 8 concert."

iTunes combineert ongeëvenaard gebruiksgemak voor het beheer van al je muziek op je pc of Mac met baanbrekende functies zoals geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om je favoriete muziek en playlists te delen met anderen en automatische synchronisatie van je iPod. Via iTunes krijg je meteen toegang tot de iTunes Music Store, de beste manier voor Mac- en pc-gebruikers om volstrekt legaal nieuwe muziek te ontdekken, te kopen en te downloaden voor slechts 0,99 euro per nummer. De iTunes Music Store biedt in Nederland 1 miljoen nummers van alle mogelijke artiesten (van de grootste platenmaatschappijen ter wereld en duizenden onafhankelijke platenlabels), in alle mogelijke genres. Verder vind je er ook heel wat exclusieve nummers, cadeaubonnen, gesproken boeken, enz.

Mac- en Windows-gebruikers kunnen iTunes 4.9 met de iTunes Music Store gratis downloaden via www.apple.com/nl/itunes. De wedstrijd rond het aftellen naar een half miljard nummers is van toepassing op elke iTunes Music Store, dus ook in Nederland.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.

Perscontacten:

Sander Graumans
PR Dienst Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 5386 56 28
E-mail: pr.bnl@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr De algemene website van Apple Nederland is www.apple.com/nl

© 2005 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod en iTunes zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --