Politie Gelderland-Midden

Duiven-ruzie op internet loopt uit de hand:vrouw aangehouden
Publicatiedatum: 05-07-2005

De politie heeft maandag omstreeks vijf uur in de middag een negentienjarige vrouw uit Zevenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. Dat zou een gevolg zijn van een uit de hand gelopen ruzie via Internet met een zeventienjarig meisje uit de gemeente Duiven. Aanleiding tot de ruzie moet gezocht worden in de relationele sfeer. De Zevenaarse zou naar aanleiding van die ruzie naar de woning van het slachtoffer zijn gereden. Daar zou de woordenwisseling op een handgemeen zijn uitgelopen. Ook zouden er bedreigingen zijn geuit. Vervolgens zou de Zevenaarse een ruit aan de voorzijde van de woning kapot hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten troffen de Zevenaarse niet meer aan. De vrouw is later die middag in haar woonplaats aangehouden. Na verhoor is de vrouw weer op vrije voeten gesteld. Justitie besloot de Zevenaarse te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Angerlo - Auto over de kop:twee gewonden

Publicatiedatum: 05-07-2005

De politie kreeg maandagochtend een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden op de kruising Zevenaarseweg met de Bahrestraat in Angerlo. Omstreeks tien uur zou een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn vanaf de Bahrestraat de Zevenaarseweg op zijn gereden. Bij het afslaan zou hij een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Zevenaar, over het hoofd hebben gezien. De Apeldoorner zou hierbij de auto van de man uit Zevenaar hebben geraakt. Hierdoor verloor de Zevenaarder de macht over het stuur, raakte van de weg en kwam op de kop in een sloot terecht. De Zevenaarder en zijn bijrijdster - een 18 jarige vrouw uit Doesburg - konden beide op eigen gelegenheid uit de auto klimmen. De Zevenaarder was echter wel gewond geraakt aan zijn hoofd en de Doesburgse had last van haar heup. Beiden moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man uit Apeldoorn was met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was er geen sprake van alcohol bij dit ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Man verdacht van mishandeling met sleutelbos
Publicatiedatum: 05-07-2005

De politie van Zevenaar heeft maandagavond omstreeks half acht een 44-jarige man uit Velp aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. Het incident zou zich hebben afgespeeld in de woning van het slachtoffer, een 41-jarige Zevenaarse. Volgens de vrouw zou haar ex-vriend haar met een sleutel hebben bewerkt, haar hebben geslagen en haar keel hebben dicht geknepen. Dit alles was het gevolg van een woordenwisseling. Na het incident is de man weggelopen. Gewaarschuwde agenten konden de man even later in Zevenaar aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zetten - drie auto's op elkaar: vrouw gewond

Publicatiedatum: 05-07-2005

Een 45-jarige vrouw uit Andelst is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval met drie auto's in Zetten. De politie kreeg maandagmiddag omstreeks half vier een melding dat er een ongeval had plaatsgevonden met drie auto's op de Wageningsestraat. Een 49-jarige inwoonster van Herveld wilde vanaf de A15 wilde links af slaan en bracht haar auto tot stilstand om tegenliggers voor te laten gaan. Haar achterligger, de 45-jarige vrouw uit Andelst, kon haar auto nog tot stilstand brengen. Een achterop komende 27-jarige automobiliste uit Nijmegen kon dit echter niet meer. Zij botste met haar auto op de vrouw uit Andelst die daardoor weer achterop de auto van de Herveldse botste. De vrouw uit Andelst raakte daarbij dermate gewond dat ze met een ambulance is overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Later bleek dat ze verschillende kneuzingen had opgelopen. De andere betrokkenen waren met de schrik vrij gekomen. De vrouw uit Nijmegen had verklaard dat zij mede door het slechte weer niet tijdig had kunnen stoppen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Vrouw aangehouden voor vernieling en mishandeling
Publicatiedatum: 05-07-2005

De politie van Elst heeft maandagmiddag een 36-jarige vrouw uit Elst in haar woonplaats aangehouden op verdenking van vernieling en mishandeling. De vrouw zou rond het middaguur ruzie hebben gekregen met een 31-jarige vrouw en plaatsgenoot. De aanleiding tot de ruzie ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De Elstse zou twee ruiten van de woning van het slachtoffer hebben ingegooid. Het slachtoffer was op dat moment niet in de woning aanwezig waarna de verdachte vrouw zou zijn vertrokken. Toen het slachtoffer even later wel thuis was en de verdachte opnieuw langs kwam ontstond er een handgemeen, waarbij het slachtoffer zou zijn mishandeld. De 31-jarige raakte daarbij echter niet zodanig gewond dat ze zich onder doktersbehandeling moest stellen. De 36-jarige vrouw uit Elst is later die middag in haar woning aangehouden. Na verhoor is ze later die middag met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---