Persberichten 5 juli 2005

's-Hertogenbosch 05-07-2005

HARDDRUGS INBESLAGGENOMEN

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige man uit Den Bosch is op 4 juli 2005 aangehouden, nadat in zijn auto bij een controle 26 bolletjes harddrugs waren aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen. De man werd gecontroleerd op de Buys Ballotweg te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - Een 60 jarige automobilist uit Rosmalen is op 5 juli 2005 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.05 uur op de Molenstraat te Rosmalen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

INBRAAK IN BEDRIJF

's-Hertogenbosch - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Rompertpassage te Den Bosch in de nacht van 4 op 5 juli 2005 is een nog onbekende hoeveelheid parfum weggenomen. De daders vernielden een ruit.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Een 30 jarige automobilist uit Den Bosch is op 5 juli 2005 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.55 uur op de Burg. de Bekkerstraat te Den Bosch.

AANRIJDING LETSEL

Sint Oedenrode - Bij een aanrijding op de Bestseweg te Sint Oedenrode op 4 juli 2005 omstreeks 17.15 uur zijn drie personen gewond geraakt. Een 19 jarige automobilist uit Sint Oedenrode kwam in een bocht op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer, waardoor een 52 jarige automobiliste uit Eindhoven, die uit tegengestelde richting kwam, boven op zijn auto botste. De 19 jarige automobilist uit Sint Oedenrode raakte licht gewond en de 52 jarige automobiliste uit Eindehoven, alsmede een 60 jarige man uit Sint Oedenrode, die bij haar in de auto zat, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

AANRIJDING LETSEL

Vught - Bij een aanrijding op de A65 te Vught op 4 juli 2005 omstreeks 18.15 uur zijn twee personen gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Een 20 jarige automobilist uit Den Bosch maakte een stuurcorrectie en raakte hierbij de auto van een 37 jarige automobiliste uit Den Bosch. Deze bestuurster, alsmede een 18 jarige vrouw uit Rosmalen, die bij haar in de auto zat, zijn overgebracht naar het Carolusziekenhuis.

HUISELIJK GEWELD

Maren-Kessel - Maandagavond is in zijn woning in Maren Kessel een 35 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 36 jarige ex vriendin te hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

FIETSDIEFSTAL

Oss - Maandagmiddag is op het Walplein een 44 jarige man uit Veenhuizen aangehouden. Hij wordt er van verdacht diezelfde middag vanaf de Molenstraat een fiets te hebben weggenomen. De eigenaresse vond de fiets zelf terug op het Walplein. De verdachte was in een winkel en een getuige had gezien dat hij met de fiets was komen aanrijden. De man is door de politie verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Boekel - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Kerkstraat in zijn woonplaats Boekel een 38 jarige bromfietser bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De bromfietser kreeg bovendien een rijverbod van 5 uur.

Oss - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Huizenbeemdweg in zijn woonplaats Oss een 37 jarige automobilist bekeurd voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man kreeg bovendien een rijverbod van 3 uur.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Zeeland - Maandagavond is een 9 jarig meisje uit Zeeland gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Molenstraat. Het meisje stepte vanaf de oprit naar haar ouderlijke woning de rijbaan op en zag een naderende personenauto over het hoofd. De bestuurster van deze auto, een 45 jarige Zeelandse, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje klaagde over pijn in de buik en aan het linkerbeen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

VERKEERSCONTROLE

Uden - Maandag is tussen 10.00 uur en 13.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Volkelseweg in Uden. Daarbij zijn 22 automobilisten bekeurd omdat zij de autogordel niet om hadden, twee omdat zij niet handsfree telefoneerden en een omdat hij geen rijbewijs had.

GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Odiliapeel - Maandagmiddag is op de Oudedijk door nog onbekende oorzaak een 27 jarige bromfietster uit Sambeek over de kop geslagen. De bestuurster raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

INBRAAK WONING

Velp - Bij een inbraak in een woning aan de Hegveld te Velp in de nacht van 4 op 5 juli 2005 zijn een o.a. laptop, rijbewijs, gsm en autosleutels weggenomen. Hierop hebben de daders de Seat Ibiza, kenteken XD-PN-81 ontvreemd.

AANRIJDING LETSEL MET DOORRIJDER

Schijndel - Een 31 jarige fietser uit Schijndel is op 4 juli 2005 omstreeks 23.00 uur gewond geraakt, nadat hij op de Boschweg te Schijndel op zijn fiets aangereden door een personenauto. De man fietste ter hoogte van de Jan van Amstelstraat te Schijndel, toen hij door een donkerkleurige personenauto werd aangereden, die vanaf de Jan van Amstelstraat de Boschweg opreed. Na de aanrijding stapte de bestuurder en enkele passagiers uit en werden agressief naar het slachtoffer, omdat deze volgens hen schuldig was aan de aanrijding. Na enige tijd verlieten ze de plaats van het ongeval. Door de aanrijding is de man gewond geraakt aan zijn knie. De politie verzoekt getuigen van het ongeval contact met haar op te nemen.