TNO

Datum 5 juli 2005
Nummer 2005-26

PERSBERICHT

TNO verkoopt IVIGO aan TANDBERG

Op 1 juli jl. heeft TNO Informatie- en Communicatietechnologie haar onderdeel IVIGO verkocht aan TANDBERG.

IVIGO opereert op het gebied van circuitgeschakelde videotechnologie en -standaarden en is gespecialiseerd in innovatieve maatwerkoplossingen voor bedrijven en video service providers. IVIGO heeft een gateway ontwikkeld die het mogelijk maakt om videodiensten, zoals live of opgeslagen videostreams op UMTS-telefoons af te spelen. Ook maakt de gateway het mogelijk videoconferenties op te zetten tussen bijvoorbeeld UMTS-telefoons en PC's. TANDBERG, in Europa gevestigd in Oslo, is een wereldleider in visuele communicatie en gespecialiseerd in oplossingen voor video-, spraak- en dataverkeer. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

Gerard van Oortmerssen, directeur van TNO Informatie- en Communicatietechnologie: "We zijn trots op het IVIGO-team dat heeft aangetoond marktrelevante innovaties te ontwikkelen. Dat een partij als TANDBERG niet alleen de technologie, maar ook het gehele team overneemt van TNO, is bewijs voor de hoge kwaliteit ervan."

Andrew Miller, CEO van TANDBERG: "Mobiliteit wordt steeds belangrijker voor productiviteit. De overname van IVIGO is voor TANDBERG een belangrijke stap om visuele communicatie voor iedereen op elk gewenst moment en elke plaats beschikbaar te maken."

De overname past in het streven van TNO om meer spin-offs te genereren die als zelfstandige marktpartij of als deel daarvan verder gaan. Dit is een van de manieren waarop TNO invulling geeft aan haar missie om wetenschappelijke kennis toepasbaar te maken om zo het innovatief vermogen van bedrijfsleven en overheid te versterken.