Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


05 JULI 2005


Epe - Vakantiegangers gedupeerd

De bewoners van een woning aan de Europalaan keken dinsdagmorgen (05-07) rond 05.20 uur wel erg op hun neus. Er was ingebroken in hun woning en vervolgens werd de naast de woning staande auto gestolen. Omdat men op het punt van vetrekken stond, was de auto volgeladen met vakantiespulletjes. Het gaat om een zwarte VW MPV, type Touran TDI 74 Kw, kenteken 47-NT-BB. Op de auto bevonden zich een witte dakkoffer en drie fietsen. De dader was de woning binnengekomen door het forceren van een deur.


Heerde - Dader doorrijden na aanrijding gepakt


De politie heeft op maandag (04-07) rond 12.55 uur een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding op de Eperweg. De man was met zijn trekker met oplegger tegen een boom gereden en was daarna doorgereden.
De politie werd gewaarschuwd en die kon de man kort daarna aanhouden op de A1. Zowel de trekker met oplegger als de boom hadden forse schade opgelopen. De man krijgt een proces-verbaal.


Harderwijk - Oproep eigenaar fiets


De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van een herenfiets, merk
Highway, type Club-line, kleur paars. Betreffende fiets werd op woensdagavond 22 juni 2005 ontvreemd bij het station aan de Stationslaan. De verdachten van de diefstal werden meteen aangehouden en de fiets is in beslag genomen. Voor een correcte afhandeling van deze zaak, verzoekt de politie de eigenaar te reageren via telefoonnummer 0900 8844.


Elburg - Inbraak bedrijf

In de nacht van zondag op maandag (03/04-07) werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Industriestraat. Bij een naastgelegen bedrijf werd het hekwerk rond het terrein op meerdere plaatsen vernield om vermoedelijk op deze wijze bij het pand te kunnen komen.
Een plexiglasruit van de garagedeur werd vernield. Binnen stond een fonkelnieuwe Mercedes waarvan enkele onderdelen werden ontvreemd.


Epe - Bromfietsster komt ten val

Een 16-jarige bromfietsster uit Emst raakte op maandag (04-07) rond 16.00 uur licht gewond op de Beekstraat. Omdat ze dacht dat een auto haar niet had gezien, week ze uit en kwam daardoor te vallen. Ze werd met pijnklachten aan arm, rug en heupen per ambulance over-
gebracht naar het ziekenhuis alwaar ze na behandeling weer mocht vertrekken.
Omdat er na het ongeval veel benzine op het fietspad was achtergebleven, heeft de brandweer het pad schoongespoten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --