FNV

In modezaken krijgt nieuw personeel geen toeslag meer

Werknemers die vanaf 1 juli in dienst treden bij modezaken als Miss Etam, C&A en WE krijgen een arbeidsovereenkomst aangeboden voor 38 uur in de week, zonder toeslagen voor het werken op zon- en feestdagen. De onderhandelingen over een nieuwe cao grootwinkelbedrijf textiel zijn vastgelopen. Sinds vrijdag is de cao voor de twaalfduizend werknemers verlopen, waardoor de zogenoemde nawerking is opgeheven.

FNV Bondgenoten is woedend omdat de werkgevers niet op basis van argumenten over een nieuwe cao willen onderhandelen. Uit een enquête onder leden bleek een maand geleden dat 85 procent de 35-urige werkweek wil behouden.

"In de onderhandelingen hebben we al pijnlijk ervaren dat de werkgevers de meningen van de medewerkers niet willen horen", vertelt vakbondsbestuurder Karin Heynsdijk. "Ze zijn Oost-Indisch doof en krijgen dictatoriale trekjes."

Het gevolg is niet alleen dat nieuw personeel tegen minder gunstige arbeidsvoorwaarden wordt aangenomen, maar dat de druk op het bestaande personeel ook toeneemt door concurrentie van de nieuwe, goedkopere collega's.

De vakbond roept werknemers in een pamflet op aan te geven welke actie nu nodig is. Het pamflet is hieronder op te halen. Attachments:
pamflet Grootwinkelbedrijf Textiel.DOC