Gemeente Moerdijk


UITBREIDING EN AANPASSINGEN GEMEENTELIJKE ZWEMBADEN

Zwembad t Volkerakkertje heeft een aparte kleedkamer voor het personeel en een opslagruimte voor spelmateriaal nodig. De zwembaden in Fijnaart, Zevenbergen en Willemstad moeten aangepast worden zodat de toegankelijkheid voor minder validen goed geregeld is.

Het beheer en de exploitatie van de Moerdijkse zwembaden wordt geprivatiseerd. De gemeente is niet meer verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud maar blijft wel verantwoordelijk voor het groot onderhoud en noodzakelijke uitbreidingen. Daarom heeft het college besloten om nu al aan de raad te melden dat bovenstaande aanpassingen en uitbreiding doorgevoerd moeten worden.

t Volkerakkertje voldoet niet aan de ARBO-normen voor huisvesting van het personeel. Daarnaast is er geen ruimte voor de opslag van spelmateriaal. De uitbreiding beslaat 360 kubieke meter. Er is een bedrag van 150.000 voor nodig. Om aan de normen voor de toegankelijkheid voor minder validen te kunnen voldoen, worden de drie zwembaden in Fijnaart, Zevenbergen en Willemstad aangepast. Dit kost

117.000.

Het college komt in het najaar met een uitgewerkt voorstel naar de raad. Als de raad instemt, worden de uitbreiding en de aanpassingen in overleg met de nieuwe beheerder zo snel mogelijk uitgevoerd.