Gemeente Moerdijk


BEBOUWING GROENSTROOK KLUNDERT

De bestaande bebouwing in de groenstrook bij Klundert wordt gelegaliseerd in het in voorbereiding zijnde nieuwe bestemmingsplan 6e herziening industrieterrein Moerdijk 1993.

In de groenstrook die ligt tussen de bebouwde kom van Klundert en het industrieterrein Moerdijk is bebouwing van diverse verenigingen aanwezig, alsmede een particuliere manege. Het gaat hier om Bouvier en Dressuurgroep klundert, St. Scouting Klundert, P.C. Nieuvaert LR Keeneruiters, Manege Reijnders en de Spieringspringers. Op grond van het nieuwe bestemmingsplan zou er in deze groenstrook totaal 600 m2 aan verenigingsgebouwen aanwezig mogen zijn. Het totaal bebouwde oppervlak bedraagt nu 563m2. De grond is eigendom van de gemeente. Omdat het hier gaat om verenigingen die al jaren op het perceel zijn gevestigd is ervoor gekozen om het bestaande gebruik te legaliseren en de strijdigheid te stuiten door middel van een handhavingsbrief.

De bestaande manege wordt ook opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan. Daar is wel een bouwvergunning voor afgegeven. Uitbreiding van de bestaande bebouwing is nagenoeg niet mogelijk