Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR UITPUNT

Het college heeft besloten éénmalig een extra subsidie van 4.000,00 te verstrekken voor het opstarten van een Uitpunt in de bibliotheek in Zevenbergen. In november 2004 hebben burgemeester en wethouders al een bedrag van 4000,00 verstrekt.

De subsidie van de provincie van 8.000,00 is komen te vervallen, omdat bibliotheek Moerdijk geen basisbibliotheek is. Vanaf 1 januari 2006 is de gemeente Moerdijk, samen met de gemeenten Roosendaal en Halderberge, een basisbibliotheek. De bibliotheek Moerdijk kan dan gebruik maken van de faciliteiten van de basisbibliotheek Roosendaal. Om toch nog de kosten te kunnen dekken hebben de bibliotheek en de gemeente gezamenlijk besloten ieder een extra bijdrage van 4.000,00 in te brengen.

Het opzetten van het Uitpunt kost 16.000,00. Het doel van een Uitpunt is het verzamelen van lokale culturele informatie over evenementen en het beschikbaar stellen van een digitale ruimte om activiteiten lokaal te promoten. Vervolgens ontwikkelt de bibliotheek een evenementenkalender van de gemeente ter stimulering van culturele en toeristische evenementen.
Het Uitpunt is een 2-ledig informatiepunt gevestigd in de bibliotheek, bestaande uit:

- een fysiek informatiepunt met folders en affiches en uitzending op Omroep Brabant;

- een virtueel informatiepunt via de website UitinBrabant met daarbij een specifiek punt UitinMoerdijk.