Autoriteit Financiële Markten

CESR: definitief advies over equivalentie Canadese, Japanse en Amerikaanse GAAP
5-7-2005

CESR, het comité van Europese effectentoezichthouders, publiceert vandaag haar definitieve technisch advies opgesteld in opdracht van de Europese Commissie met betrekking tot de equivalentie tussen de Canadese, Japanse en de Amerikaanse Accounting Standards in vergelijking tot de International Financial Reporting Standards (IFRS).

CESR is tot de slotsom gekomen dat, uitgaande van de behoeften van beleggers, de GAAP van de zojuist genoemde landen ieder afzonderlijk kunnen worden beschouwd als equivalent aan de IFRS onder voorwaarde van een aantal remedies (essentiële disclosures). Een belangrijke conclusie van CESR is dat van instellingen die rapporteren op basis van de Japanse, Canadese of de Amerikaanse GAAP niet wordt verwacht dat zij hun financiële rapportage volledig in overeenstemming brengen met IFRS. Men behoeft uitsluitend additionele informatie te leveren (remedies) met betrekking tot de lijst significante verschillen zoals opgenomen in het advies.

Het volledige persbericht van CESR, haar advies en het bijbehorende feed back statement kunt u vinden op de website van CESR via de 'Zie ook' link.