Nieuw ING CAR Lease product 'Poolbeheer' ontlast bedrijfsleven


05.07.2005 / 16:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Creative venue

Nieuw leaseproduct 'Poolbeheer' ontlast bedrijfsleven
Schadelast stilstaand wagenpark Nederlandse bedrijven loopt in de miljoenen

BREDA, 5 juli 2005 - In Nederland staat gemiddeld 3% van een lease-autowagenpark stil, hetgeen in totaal neerkomt op bijna 20.000 auto's. Deze zijn vaak overcompleet door het vertrek van medewerkers bij het bedrijf. De schadelast voor Nederlandse bedrijven beloopt zo in de miljoenen per jaar, aldus topman E. Frederiks van ING Car Lease bij de officiële presentatie van het nieuwe leaseproduct 'Poolbeheer'. ING Car Lease neemt sinds vandaag alle overcomplete leaseauto's van klanten terug, brengt ze weer in showroomstaat en biedt ze de klant opnieuw online aan. Frederiks verwacht met het 'recyclen' van overcomplete auto's dat bedrijven fors kunnen besparen op de leasekosten van het wagenpark.

Het Poolbeheer-overzicht wordt aangeboden via een real-time internetapplicatie. Dit betreft ING Car Lease wagens maar ook auto's die door niet-ING Car Lease klanten in de 'pool' zijn ingebracht. Meer informatie over mogelijkheden en voorwaarden zijn te vinden op www.ingcarlease.nl.

Stilstand kost veel geld
Een stilstaand wagenpark herbergt enorme verborgen kosten, en daar zitten werkgevers niet op te wachten. De kostenbesparingen worden eenvoudigweg gerealiseerd omdat de werkgever in showroomstaat verkerende lease-auto's opnieuw kan toewijzen aan (nieuwe) eigen medewerkers.

Een 'als nieuwe' auto is een emotioneel bindmiddel
'Het verkrijgen van auto is emotie en je maakt een werknemer in principe niet blij met een gebruikte auto', zegt Frederiks. 'Maar dat verandert nu met 'Poolbeheer'. Een in showroomstaat verkerende auto maakt dezelfde emotie los als een nieuw auto en daarmee maken we onze 'Poolbeheer' wagens voor iedereen zeer acceptabel. Van HR manager tot berijder, voor iedereen dus'.

Poolbeheer: impuls voor maatschappelijk verantwoord autorijden Een toenemend aantal bedrijven houdt zich bezig met het vraagstuk 'Mobiliteit en de toekomst' en tracht antwoord te vinden op de vraag op welke maatschappelijk verantwoord wijze de gewenste mobiliteit in de toekomst ingevuld kan worden. Ook voor ING Car Lease is het onderwerp een belangrijke drijfveer bij nieuwe product- en dienstenontwikkeling. Het 'recyclen' van overcomplete lease-auto's past binnen dat aandachtsgebied.