Gemeente Weert

5 juli 2005

SCHOOLBESTUREN EN GEMEENTE ONDERZOEKEN ONDERWIJSKUNDIGE SAMENWERKING BIJ REALISEREN NIEUWE BREDE SCHOOL KEENT

Het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Weert-Zuid, het bestuur van de Stichting Montessori Onderwijs Zuidoost Nederland, de Bestuurscommissie Openbaar Basisonderwijs Weert en het gemeentebestuur hebben gezamenlijk de intentie uitgesproken de mogelijkheid te onderzoeken van samenwerking op onderwijskundig gebied bij het realiseren van de nieuwe brede school in de wijk Keent.

De vier partijen nemen daarbij een aantal uitgangspunten in acht.

Zo spreken ze de bereidheid uit te werken aan een voorstel v.w.b. de instroom en de verdeling van de leerlingen in de drie deelnemende scholen. Speerpunt daarbij is een leerlingenpopulatie die een afspiegeling vormt van het het voedingsgebied van de nieuwe brede school.

Verder zijn partijen bereid te streven naar behoud van de werkgelegenheid van het personeel door een voorstel ter tafel te brengen waarin het personeelsbeleid van de schoolbesturen op elkaar wordt afgestemd.

Ook is afgesproken elkaars identiteitsgrondslag te respecteren en daarvoor waarborgen te formuleren tijdens de onderhandelingen die nog zullen volgen.

Partijen staan overigens volledig achter het streven in de wijk Keent in 2007 een brede, multifunctionele school te realiseren om daarmee een maatschappelijke kwaliteitsimpuls te geven aan de wijk. Die impuls is er ten behoeve van de leeftijdsgroep 4 tot 12-jarigen in het stadsdeel Weert-Zuid met een gecombineerd aanbod van onderwijs, opvang, zorg en vrijetijdsbesteding voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

2005.113 JN


---- --