Politie Zaanstreek-waterland


WORMERVEER

Meer aanhoudingen na diefstallen

De politie heeft een 23- en 22-jarige Wormerveerder aangehouden die worden verdacht van meerdere diefstallen. Op vrijdag 1 juli werden al twee 19-jarige plaatsgenoten aangehouden in een auto waarin meerdere van diefstal afkomstige goederen werden aangetroffen. Zij zitten nog vast en zijn in bewaring gesteld. De politie verdenkt de betrokkenen van diefstallen uit schuurtjes, van erven en uit auto's in heel Zaanstreek-Noord. Er werd onder andere frisdrank, bier, een biertender, buitenboordmotoren en gereedschap ontvreemd. Eén van de 19-jarigen liep nog in een geschorste bewaring omdat hij verdacht wordt van overtreding van de Opiumwet. In juni werd in een door hem bestuurde auto een grote hoeveelheid XTC-pillen aangetroffen.

21:52 04-JUL-05
ZAANDAM, WORMERVEER
Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum op maandagavond heeft de politie 23 overtreders op de foto gezet die sneller reden dan de toegestane 70 km per uur. De snelheid van 570 passerende voertuigen werd gemeten met radarapparatuur. De hoogst gemeten snelheid was 99 km per uur. Op de Kepplerstraat werden 60 voertuigen gefotografeerd die sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. In Wormerveer werd maandagmiddag op de Provincialeweg Zaandam-Castricum gecontroleerd op een 70 km gedeelte. Hier reed 4,5% van de 890 gemeten voertuigen te snel. Voor alle gemeten snelheden beneden de 100 km per uur wordt een meetcorrectie van drie km per uur toegepast.

21:55 04-JUL-05
ILPENDAM EN OOSTHUIZEN
Snelheidscontrole
De politie heeft bij een snelheidscontrole met radar op de Jaagweg 39 kentekens op de foto gezet. De voertuigen reden sneller dan de toegestane 80 km per uur in de richting van Purmerend. In Oosthuizen werd op de Provincialeweg N247 gecontroleerd in de richting van Hoorn. Vijftien van de 610 gemeten voertuigen reed te snel. Beide controles leverden een hoogst gemeten snelheid op van 104 km per uur. De kentekenhouders krijgen binnenkort een bekeuring toegestuurd.

02:08 05-JUL-05
OOSTZAAN, RIJKSWEG A8
Politie neemt rijbewijs in na weigeren blaastest
De politie heeft het rijbewijs van een 39-jarige man uit 's-Gravenhage ingevorderd omdat hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Getuigen hadden de man in zijn personenwagen slingerend zien rijden, pakten toen hij stopte bij een pompstation, zijn autosleutels af en belden de politie. Na zijn weigering mee te werken aan de blaasproef werd de man verhoord en met een rijverbod heengezonden. De auto werd in beslag genomen en er wordt een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid van de man omdat hij al meer voor rijden onder invloed van alcohol werd aangehouden.


6. 05-JUL-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Politie pakt autodieven na achtervolging
De politie heeft na een achtervolging van een gestolen auto drie Zaandammers in de leeftijden van 16 en 17 jaar aangehouden. Agenten gaven de auto een stopteken waarna deze er als een haas vandoor ging. Na een achtervolging, waarbij de politie zwaailicht en sirene gebruikte, werd de auto door vier personen verlaten en werd de achtervolging te voet voortgezet. Twee jongemannen konden worden ingehaald en in de boeien gezet. Een derde verdachte was een tuin in gevlucht wat door een getuige werd gezien. Hij kon even later worden aangehouden. Een vierde verdachte was direct na het verlaten van de auto al een andere kant op gerend en is nog voortvluchtig. De auto was eind juni gestolen op de Zuiddijk te Zaandam.

17:37 04-JUL-05
LANDSMEER, ZUIDEINDE
Fietser gewond na aanrijding met busje
Een 55-jarige fietser uit Landsmeer is gewond geraakt toen hij geen voorrang verleende aan een bestelbus die werd bestuurd door een 47-jarige plaatsgenoot. De fietser kwam vanaf het Zuideinde vanuit de richting Amsterdam waarbij hij vermoedelijk niet stopte voor het STOP-bord en geen voorrang verleende aan de voor hem van links komende bestelbus waardoor hij werd aangereden. Verkeer dat van het Zuideinde komt moet voorrang verlenen aan het verkeer op de IJdoornlaan. De fietser werd per ambulance met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De fiets raakte flink beschadigd, de auto had lichte schade.


---- --